fbpx

Saturday 23 April

MOMO Festival 2022

MC Yallah & Debmaster

Grimmige raps en opzwepende bassmuziek: de Keniaanse MC Yallah en de Franse producer Debmaster vullen elkaar naadloos aan. Kubali, het debuutalbum van het duo, verscheen in 2019 via een sublabel van het toonaangevende Oegandese Nyege Nyege-collectief. 

Vlak daarna maakte het tweetal een eerste uitstap naar Europa; hun show op het Poolse Unsound Festival behoorde volgens Resident Advisor tot de beste van de week. De volgende stap was een volwaardige Europese tour, inclusief een acte de présence op MOMO Festival 2020, maar corona gooide roet in het eten. Toch was er een lichtpuntje: er was weer alle tijd en ruimte om nieuwe muziek op te nemen – het tweede album van het duo is onderweg. 

Inmiddels zijn MC Yallah en Debmaster weer mondjesmaat op Europese podia te vinden. Zo stonden ze afgelopen zomer op Boomtown Festival in Gent. “De energie van haar performance en de agressieve beats spraken voor zich: MC Yallah rapte de taalbarrière aan diggelen”, oordeelde Knack Focus (vier sterren). Dat belooft wat voor hun livedebuut in Rotterdam.

Also check