fbpx

Saturday 2 September

MOMO Festival 2022

Mazey Haze

Mazey Haze is de artiestennaam van de 21-jarige Nadine Appeldoorn. Ze maakt dromerige indiepop die doet denken aan Beach Fossils, Alvvays, Tame Impala en Men I Trust.

Reflectief, inzichtelijk, vaak weemoedig en altijd onbeschaamd eerlijk – de liedjes komen diep van binnenuit en geven een authentieke uitdrukking weer, met alleen de nederige hoop dat de luisteraar zich minder alleen en meer verbonden voelt.

Opgegroeid omringd door muziek van ABBA, Tears for Fears, Talk Talk, Fleetwood Mac en The Bee Gees, begon Mazey Haze met het schrijven van liedjes op 13-jarige leeftijd, voordat ze op 16-jarige leeftijd volledige demo’s op haar laptop opnam en experimenteerde met verschillende genres, geluiden, decennia en productie-elementen. Na al deze verkenningen en experimenten is het de muziek uit haar jeugd die de creatieve richting het sterkste kenmerkt.

Door deze invloeden te combineren met haar natuurlijke vermogen om liedjes te schrijven die haar diepste en donkerste gevoelens verwerken en uitdrukken, is Mazey Haze klaar om haar eerste creatieve uitingen met de wereld te delen.

‘Sad Lonely Groove’ is de inleidende single, met de belofte dat er nog veel meer zal komen.

Also check