fbpx

Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO Festival 2019

Market Mozaïque

op Plaza Mozaïque

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april organiseert Motel Mozaïque iets nieuws: Market Mozaïque. Market Mozaïque (MAMO) is een plek waar jonge Rotterdamse makers en ondernemers nieuwe manieren van consumeren aan je presenteren. Verwacht veel lekkers en moois van Rotterdamse bodem en maak kennis met een andere kant van consumeren dan je gewend bent. Je vindt MAMO op Plaza Mozaïque, het gratis festivalhart op het Schouwburgplein van Rotterdam.

Consumeren

Alles mag tegenwoordig opnieuw worden vormgegeven, opnieuw worden bevraagd. Al gauw denk je dan aan je eigen identiteit, je gender en je opvattingen. Maar wat dacht je van consumeren? We consumeren al tientallen jaren meer en meer, maar dat wil niet zeggen dat we dat moeten blijven doen. Als tegenreactie staan jonge makers en ondernemers massaal op voor een nieuwe manier van consumeren, doelend op een socialere blik en zero waste.

Alternatieven

MOMO geeft deze stemmen een podium en stimuleert het bevragen van de huidige consumptiecultuur, door samen op zoek te gaan naar alternatieven. De markt is een ontmoetingsplek om elkaar (verder) te inspireren. Misschien ben je zelf al helemaal gehuld in de vetste vintage kleding of zit je juist met je handen in het haar omdat je niet goed weet waar je moet beginnen. MAMO is een plek om samen te komen, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Van Rotterdamse bodem

Van oesterzwammen die groeien uit koffieprut en kleding swappen (Awearness), tot het nemen van een kijkje achter de schermen van een bijzondere sociale onderneming… Alles is mogelijk! Laat je inspireren door nieuwe duurzame ideeën van Rotterdamse ondernemers, met de zon in je rug en een biertje in de hand.

Wanneer: vrijdag 19 april, 13.00 – 19.00 uur en zaterdag van 11.00 – 19.00 uur
Met: Bloesembar, Rotterzwam, Groenten zonder grenzen, Awearness, Mud Shirt, Mister Kombucha, Heilige Boontjes, De Maaltijdmanager en meer.


Line-up

Heilige Boontjes: Koffie
Stichting Heilige Boontjes zet zich in om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten re-integreren in de maatschappij. Kom een lekker kopje koffie proeven terwijl je meer te weten komt deze mooie sociale onderneming.  


Kaapse Maria: MOMO’s LIQUID
Dit is de eerste keer dat Motel Mozaïque en de Kaapse Brouwers de handen ineen slaan. Tijdens het festival kan je heerlijk genieten van een speciaal biertje: De Kaapse MOMO. Kom vooral langs en proef!


Mudshirt: MOMO Mud Merch
Mudshirt brengt vier limited edition MOMO zeefdruks uit die hij live voor je zeefdrukt met lokale modder op shirts en linnen tassen. Hij brengt zo een ode aan het Nederlandse weer. De exclusieve zeefdrukken zijn ontworpen door een WdKA-student, vormgever Linde Klomp en ontwerpbureau Hats & Tales. Laat het bedrukken op je eigen meegebrachte shirt! Heb je niets om te laten bedrukken, geen zorgen: er worden ook ecologische shirts verkocht. Meer over MOMO Mud Merch


De Maaltijdmanager: Ambachtelijke broodjes
Cateringservice De Maaltijdmanager kookt graag zoals in onze stad, multicultureel verrassend, een tikkie eigenwijs en met lokale producten. Kenmerkend is het gebruik van verse kruiden en specerijen, (niet) alledaagse producten en oude conserveringsmethoden. Tijdens MOMO kan je er genieten van een vega(n) broodje gemarineerde tempeh. En voor degenen die vlees niet willen missen, is er een broodje braadworst van scharrelvlees.


Groenten zonder grenzen: Inzet tegen voedselverspilling
GZG is een Rotterdams vrijwilligersinitiatief tegen voedselverspilling. Zij halen groenten en fruit op die aan het einde van de dag overblijven in/op de (super)markt. Tijdens MOMO kun je een duurzaam en zelf samengesteld sapje maken van gered fruit en op je eigen gezondheid én die van de aarde drinken.


Padje Af: Boerentour
Normaal gesproken gaan we met Padje af naar boeren buiten de stad, voor MOMO zoeken we het dichterbij. Tijdens MOMO kan je op stadsboertour langs de groene parels in de stad. De tour start op Market Mozaïque, om kennis te maken met alle inspirerende initiatieven.


Mister Kombucha: Gezonde, lekkere en probiotische frisdrank
Het doel van Mister Kombucha is om heel Nederland kennis te laten maken met deze lekkere, gefermenteerde drank gemaakt met alleen de beste biologische kruiden. Verwacht upliftende, lekkere en probiotische frisdrank in meerdere spannende smaken.


Green Delight x GZG
Emily is Green Delight begonnen vanuit haar kleine thuiskeuken en is inmiddels uitgegroeid tot een ware horeca ondernemer. In samenwerking met de Groenten zonder Grenzen maakt Emily van Green delight speciaal voor MAMO een vegan groentesoep, geserveerd met een cracker gemaakt van Kaapse bierbostel. Dit bierbostel is overgebleven na het maken van de Kaapse MOMO. 


Awearness Kollektif: Kleding swap
Ga in deze onuitputbare voorraad bestaande kleding op zoek naar jouw droomoutfit. Kopen is uit en swappen is in! Hier kan jij jouw te-mooi-om-weg-te-gooien kleding komen ruilen voor een zo goed als nieuwe outfit. Er is kleding in alle vormen en maten, zodat we goed voorbereid de zomer in kunnen!

Neem maximaal 8 schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires mee en ontdek waartegen je deze kunt swappen. Tip: pimp je geswapte kleding erna bij Mudshirt.


Bloesembar
informatie volgt snel

Groen Collect
GroenCollect is een afvalinzamelaar, sterk gefocust op sociaal en duurzaam beleid. Alle voedselresten uit de horeca, koffieresten, brood, groente, fruit, plastic bierfusten… alles wordt ingezameld en opgehaald met elektrisch vervoer. Zo verminderd GroenCollect vervuilend transport én wordt het afval zo efficiënt mogelijk verwerkt, ook tijdens MOMO.


[:]

Also check