fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2018

Marjolijn van Heemstra & Monnik

Rotterdamse Academie voor Stads-Astronauten (MOMO Art Motel)

[:nl]Het MOMO Art Motel van Motel Mozaïque staat deze editie in het teken van RASA: de Rotterdamse Academie voor Stads-Astronauten. Reis een nacht door de tijd, naar een toekomst waarin de Melkweg weer boven de Blaak staat en je slapend tussen de sterren de astronaut in jezelf terugvindt. RASA is opgericht door de populaire schrijfster/theatermaker Marjolijn van Heemstra en toekomstbureau Monnik.

Marjolijn van Heemstra is bekend als schrijver, theatermaker, dichter en columnist. Met haar recentste boek En we noemen hem (Uitgeverij Das Mag) is Van Heemstra genomineerd voor een Libris Literatuurprijs. Door de veelzijdigheid in alles wat ze maakt, spreekt ze een breed en gevarieerd publiek aan. Ze werd bij literaire liefhebbers bekend met o.a. En we noemen hem, Als Mozes had doorgevraagd en Meer hoef dan voet.

RASA – In RASA onderzoeken schrijver/theatermaker Marjolijn van Heemstra en toekomstbureau Monnik de oorzaken en gevolgen van lichtvervuiling en de mogelijkheden van een donkere stad. Geen beter tegengif voor stress dan het besef in een uitgestrekt heelal te leven, omringd door de sterren waaruit wij zijn ontstaan. Wie op een heldere nacht naar boven kijkt kan overvallen worden door een gevoel voor eeuwigheid dat haaks staat op de korte lijntjes in onze jachtige levens. Kan een nieuw zicht op de sterrenhemel ons helpen voorbij de waan van de dag te kijken?

“Als theatermaker staat ze voor ongeveer alles wat door de tijdgeest de afgelopen jaren zo hartstochtelijk werd verketterd.” – Vrij Nederland[:]

Also check