fbpx

Friday 22 April, Saturday 23 April

MOMO Festival 2016

Mapping Rotterdam

een kunstprogramma van CBK Rotterdam / BKOR tijdens Motel Mozaique

Rotterdam is lid van het internationale netwerk LUCI (Lighting Urban Community International), dat vernieuwingen met betrekking tot openbare verlichting en stadsontwerp promoot en onderzoekt. Eén van de Rotterdamse speerpunten betreft het aanlichten van openbare kunstwerken en het zoeken naar mogelijkheden om openbare kunstwerken op een ander wijze – door middel van licht – te beleven. In het weekend van Motel Mozaique worden er twee wederopbouwkunstwerken op een bijzondere manier belicht. De video mappings zijn drie avonden te zien.

De Betekenaar is een enorm mobiel object van Hugo Vrijdag dat hij gebruikt om met een laser fascinerende lijnenanimaties te projecteren. Voor Mapping Rotterdam ontwikkelde hij een projectie voor het wederopbouwmonument de Nieuwe Delftse Poort (1995) van Cor Kraat, waarin geschiedenis en toekomst samenkomen.

De Vogels is een werk van Jan Bezemer, dat van 1960 tot 2015 het Spinozagebouw op de hoek van de Coolsingel sierde. Het verbeeldde naast vrijheid ook orde en harmonie, geheel passend in de tijdgeest van de wederopbouwperiode. Het is inmiddels verdwenen maar wordt in dit weekend door een video mapping project van Afterlight weer tot leven gewekt. De projectie is zichtbaar vanaf de Luchtsingel route tussen Annabel en de Hofbogen.

Remember Nighttown? is onderdeel van Rotterdam viert de stad!, een terugblik op 75 wederopbouwjaren. Na een periode van herdenken is hét moment gekomen om de balans op te maken en met elkaar te vieren waar we nu staan. Met een feestelijke en inhoudelijke culturele manifestatie zet Rotterdam de traditie voort in een reeks van wederopbouwmanifestaties die sinds 1950 worden georganiseerd.

Also check