fbpx

Saturday 2 September

MOMO Festival 2016

Maarten Vos & Gregory Frateur

GrensGeluid

Tijdens het aankomende Motel Mozaïque Festival wordt het nieuwe muziekproject ‘GrensGeluid’ gepresenteerd. GrensGeluid is een samenwerking van Beste Buren, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Motel Mozaïque waarbij een Nederlandse en Vlaamse muzikant een duo vormen en de kans krijgen om gedurende een langere periode samen een creatief proces te doorlopen. Elkaar te leren kennen en elkaar te inspireren. De artiesten worden hierbij uitgedaagd om grensoverschrijdend te werken. De eerste duo’s worden gevormd door Spinvis & Mauro Pawlowski en cellist Maarten Vos & Dez Mona zanger Gregory Frateur. Het resultaat van deze bijzondere ontmoetingen wordt gepresenteerd op zaterdag 9 april ’16 in de middag. Lees meer over GrensGeluid.

Cellist Maarten Vos verlegt de grenzen tussen klassiek en modern met zijn minimalistische composities. Zijn cellomelodieën vervlecht hij met experimentele elektronische geluiden en texturen. Soms meeslepend, dan weer vervreemdend – een snikkende melodie wordt afgewisseld met een grommende drone. Vorig jaar maakte Maarten Vos al grote indruk in een muisstille Paradijskerk; 3voor12 noemde hem toen “een groot talent op het snijvlak van klassieke muziek en elektronisch experiment”.

De muzikale geschiedenis van het Belgische gezelschap Dez Mona is even grillig en subliem als de stem van haar frontman, Gregory Frateur. Gedurende haar tienjarige carrière legde Dez Mona al muzikale verbanden tussen jazz, rock, pop, gospel en opera – onvoorspelbaar, maar wel altijd met diezelfde kunstzinnige, theatrale blik. Frateur, de flamboyante zanger met zijn immense stembereik en unieke geluid, keert terug naar Motel Mozaique na vorig jaar onderdeel te hebben uitgemaakt van performancekunstproject EISBÄR*.

Also check