fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2021

Lisette Ma Neza

23 april 2021

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en poëtische performances. In 2017 won Lisette Ma Neza als eerste Nederlandstalige, eerste vrouw en eerste persoon van kleur het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam.

Daarna reisde ze naar verschillende delen van de wereld, als troubadour of postduif. Met poëzie; geschreven en geslamt navigeert ze zich nu doorheen Brussel en Breda. In haar schrijven, muziek en film maken zoekt ze naar een eigen taal, om al het voelen te vertalen tot woorden, beelden en melodieën. Zo zoekt ze naar het onvertelde verhaal van de mens. Haar performances grijpen het (online) publiek dikwijls bij de keel. Zo ook MOMO’s artistiek leider Harry Hamelink, die omvergeblazen werd toen hij haar voor het eerst hoorde optreden in Oostende.

Lisette Ma Neza & Michelle Samba door Karen van Gilst

MOMO Create & Perform

Met alle lockdowns van het laatste jaar besloot Lisette in de boeken te duiken, ze begon een boekenclub en een artistiek onderzoek. Tijdens Momo Create zal ze haar onderzoeksonderwerpen voor het eerst onthullen en introduceren aan de muzikanten waarmee ze nauw samenwerkt. Dit zijn de Antwerpse Neil Akenzua op piano, Michelle Samba op drum en percussie, Orville Breeveld met zijn bordeaux rode gitaar en trompettist Peter Somuah. De prille teksten zullen veranderen in poëzie en van de poëzie zal muziek gemaakt worden.

Tijdens MOMO Create & Perform werken Lisette en haar bandleden in het inspirerende BlueCity. Hier huisde vroeger het Tropicana-zwembad, maar nu is het een broeiplek voor de pioniers van de circulaire economie. Een ware plek van transformatie dus!

Motel Mozaique programmeert Lisette dit jaar niet alleen voor MOMO Create & Perform, maar ook presenteren we dit multitalent ook op het festival O. en van de zomer tijdens Oerol op Terschelling. So stay tuned for more!

De Inauguratiedichteres

Tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden droeg de 22-jarige dichteres Amanda Gorman ‘The Hill We Climb’ voor. Ze werd in een klap wereldberoemd; haar boeken vliegen de webwinkels uit en het aantal volgers van haar Instagram-account vertienvoudigde. Lisette Ma Neza was te gast bij Humberto Tan om hierover te praten en zij droeg haar prachtige gedicht ‘De Inauguratiedichteres’, als ode aan Amanda Gorman, voor in de uitzending.

Wanneer kan ik dit zien?
Vrijdag 23 april tussen 19:00 en 22:00.

Dit programma is onderdeel van online festival MOMO Create & Perform dat wordt uitgezonden op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00. Wil je erbij zijn? Je hebt keuze uit een passe-partout voor 23 & 24 april of een dagticket voor 23 of 24 april. Meer info & tickets

Also check