fbpx

Datescape / Liefde in Rotterdam

De online inschrijvingen zijn gesloten.

Bij de gidsenbalie op Plaza Mozaïque (Eendrachtsplein) kan je de laatste informatie krijgen & tours reserveren. Sommige tours zijn al vol, maar wegens afmeldingen kun je altijd last minute checken of er nog plek is! De gidsenbalie is op vrijdag geopend van 15.00 – 19.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 19.00 uur.

 

Gids: Chris
Locatie:  Ro Theater

Tinder beu? Chris neemt je mee op wandeling. Niet door de stad, maar langs je eigen verwachtingen, hoop, wensen en angsten over liefde en daten en gevoelens en zo. Want maak je geen zorgen, je zit net zo vol vage vragen als die m/v/t/i* en Chris heeft het als zijn taak opgevat die te concretiseren. Want rechts of links swipen klinkt als een makkie, maar in werkelijkheid maakt het overschot aan opties de keuze juist net moeilijker.

Swipedemie
Moet je je voorstellen: er zijn al bijna drie miljoen singles in Nederland. We trekken ons steeds meer terug in alleenstaande huishoudens, maar verlangen nog net zo sterk naar elkaar. Gevolg: we daten en swipen ons een ongeluk. Het speuren naar liefde is doorgesijpeld tot in de meest achteloze momenten van ons bestaan.

Wijsvingertje
Gesettelde vrienden en familie swipen dolgraag eens mee, maar wijzen vooral op wat ons mankeert: we hebben keuzestress en zijn veel te kritisch; door bindingsangst vallen we ‘onbewust expres’ op de verkeerden; en als verwende millenials zijn we sowieso te egoïstisch om ons te committeren.

Ongekende vrijheid
Ondanks zulke (voor)oordelen zijn monogamie en een kinderwens niet voor iedereen meer vanzelfsprekend. Sterker nog, met eenenzeventig gender-opties heeft Facebook inmiddels meer keuzemogelijkheden dan je ooit had kunnen vermoeden. Al die vrijheid en mogelijkheden roepen onherroepelijk de vraag op: Wat wil ik?

Vrije relatievormgeving
Nu de traditionele rolpatronen blijven wegvallen, kunnen we onze relaties in theorie steeds meer vormgeven zoals we dat zelf willen. Maar hoe weten we eigenlijk wat we willen? Hoe komen we erachter hoe onze ideale relatie(s) eruit zien?

Onderzoeken of onderhandelen?
Dat lukt alleen door onze wensen en verwachtingen ter sprake te brengen. Maar hoe? Heel voorzichtig, stukje bij beetje? Of gelijk maar het hele eisenpakket op tafel leggen en – bij voldoende match – uitonderhandelen en sturen op resultaat? Passen we onze verwachtingen aan als het tegenvalt, of gaan we snel door naar de volgende? Kortom: is een goede relatie vooral een kwestie van ontdekken of van onderhandelen?

Inclusief
We kunnen echter niet alles zelf bepalen; er kunnen barrières buiten ons liggen. Een groeiend aantal singles is bijvoorbeeld niet blank, heteroseksueel, atheïst of Christen, en mindervaliden zijn ook vrijgezel. Hoe beïnvloedt dit je kansen? Waar vind je dan iets van je gading?

Gesprek
We kunnen pas antwoord krijgen op onze vragen, wanneer we ze eerst hardop durven stellen. Daartoe gaan we in gesprek. Samen proberen we onze vragen, twijfels, dilemma’s en belemmeringen helder te formuleren. We vergelijken ze met elkaar en gaan op zoek te gaan naar mogelijke antwoorden. Zo brengen we de DateScape van Rotterdam in kaart.

Zaterdag 8 april – 15:30 (besloten, je vrienden zijn welkom! )
Zaterdag 8 april – 17:30
(openbaar toegankelijk)

Stuur ons je vragen!

Stel ons daarom al de vragen die jij willen bespreken of besproken zou willen zien op het gebied van liefde en daten: Wat betekenen liefde en daten voor jou? Als je single bent – hoe is dat voor je, date je en hoe pak je dat aan? Als je in een startende relatie zit – welke vragen heb je? Loop je ergens tegenaan en belemmert iets jou om liefde te vinden en te behouden? Het maakt niet uit hoe helder of hoe vaag je ze nu nog formuleert – samen maken we je vragen glashelder!

Klik hier voor de vragen:

Gids Chris is ervaren gespreksleider & Motel Mozaïque gids èn ervaringsdeskundige in daten & harten breken (inclusief zijn eigen).

*man/vrouw/trans/intersekse

DE GIDSENTOCHTEN

Motel Mozaïque Festival presenteert zo’n 30 tours die je de rafelranden van Rotterdam laten ontdekken. De gidsen van MOMO17 begeleiden je naar de schaduwen, steegjes en verborgen uitkijken die de populairste stad van Nederland maken tot wat ze is. De tochten zijn gratis toegankelijk, maar reserveren is een pré. Vanaf 19 maart is het overzicht van de tochten compleet en is inschrijven mogelijk.

Also check