fbpx

KUZKO

indie-electronic

[:en]MOMO and Codarts Rotterdam are joining forces for the first time this edition of the festival with, among other things, a programme of up-and-coming bands at Plaza Mozaïque. In addition, there are also some performances at MOMO that were the result of our last cross-over project week Incubator.

The following bands from the Pop department will perform at Plaza Mozaïque:

ATLS – April 19, 15:00-15:30 hours.
Shoebills – April 20, 14:00-14:30 hours.
Kuzko – April 20, 16:30-17:00 hours.[:nl]

KUZKO is een Rotterdams indie-electronic duo. Na een jaar lang voorbereiden achter de schermen, is het nu tijd om naar buiten te treden. Een duo dat weloverwogen beslissingen maakt, en daarmee een lange termijn visie toont, dat is KUZKO.

Live wordt het duo versterkt door een 6-koppige liveband. Eigenzinnige en vrolijke songs met een knipoog naar maatschappelijke thema’s als het grote consumeren, highschool drama’s en cliché liefdesavonturen. “Episch, zo kan je het wel omschrijven denk ik”, aldus zangeres Danique. Ze is de blikvanger en valt nu al op in het Nederlandse poplandschap. Bijgestaan door producer Sam die met zijn eigenwijze sound zó uit de coole Londonse underground lijkt weggelopen: “Catchy vocalmelodies worden door vocoders geroepen, terwijl we 80’s synths door je klokkenhuis pompen. Ik hou daar van, en Danique gelukkig ook. Dat maakt dat we zo op 1 lijn zitten.”

KUZKO is aanstekelijk vanaf de eerste seconde en indiepop zoals het in Nederland nog niet gemaakt wordt. De band bewees onlangs hun succesformule door met de hoofdprijs van het artistieke ArtRocks Festival aan de haal te gaan.

MOMO X CODARTS

MOMO en Codarts Rotterdam slaan deze editie van het festival voor het eerst de handen ineen met o.a. een programma van aanstormende bands op Plaza Mozaïque. Daarnaast zijn er enkele performances te zien op MOMO die het resultaat waren van de afgelopen cross-over projectweek Incubator.

Van de Codarts afdeling Pop treden de volgende bands optreden op Plaza Mozaïque:

ATLS – 19 april 15:00-15:30.
Shoebills – 20 april 14:00-14:30.
Kuzko – 20 april 16:30-17:00.

De tijden en locaties van de Incubator-performances worden binnenkort bekend gemaakt.[:]

Also check