fbpx

Follow the Rope by Kolijn Jagersma

Open call winnaar

[:en]Follow the rope and become part of an interdisciplinary tour through the GroothandelsGebouw. Explore the hidden interior of the building whilst discovering absurd spaces, abstract intermezzos, intriguing performers and, yes, a squid.

‘Follow the Rope’ is a concept by Kolijn Jagersma, supported by Gari Koolen.[:nl]

Je staat op het Stationsplein en raakt in gesprek met iemand die jou vraagt onderdeel te zijn van een bizarre multidisciplinaire tocht. Een tocht die dwars door het Groot Handelsgebouw leidt. De opdracht is simpel: volg het touw. Onderweg maak je kennis met de verborgen binnenkant van het gebouw. En kom je in aanraking met absurde ruimtes, abstracte intermezzo’s, intrigerende performers en een inktvis.

Kolijn had al langer het idee om een ervaring te creëren waarin deelnemers zichzelf middels een tocht of route door verschillende ruimtes moeten banen. In die ruimtes wordt je vervolgens geconfronteerd met kunst waarvan Kolijn denk dat die bijdraagt aan een (tijdelijk) gevoel van ontwrichting. Veel mensen laten zich tegenhouden door onuitgesproken regels tijdens het consumeren van kunst – bijvoorbeeld dat je dingen niet mag aanraken. Kolijns projecten zijn er juist op gericht om mensen die regels te laten vergeten.’

 

“Binnen mijn projecten houd ik mij eigenlijk altijd bezig met de verschillende manieren waarop een ruimte ingezet kan worden en welk effect dat heeft op deelnemers. De open call van Motel Mozaique biedt de perfecte gelegenheid om deze ervaring op een bijna megalomane manier uit te werken. En dat op een hele vette locatie.”
– Kolijn Jagersma –

 

‘Follow the Rope’ is een concept van Kolijn Jagersma, met support van Gari Koolen.[:]

Also check