fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2016

Jordy Dijkshoorn

Vorig jaar brak De Likt ons mooie Plaza Mozaique volledig af. De Rotterdammers onder ons zagen dit natuurlijk al aankomen, maar de festivalbezoekers uit de rest van het land wisten niet wat ze zagen. Inmiddels zijn we een jaar verder en doet De Likt door het hele land concertzalen en festivals aan, bezoeken ze geregeld de 3FM studio en ook waren ze in januari een van de grote winnaars van Noorderslag.

De Likt’s frontman Jordy Dijkshoorn is behalve een opvallende verschijning en een podiumbeest ook heel sterk met taal en woorden. En Rotterdam! Eigenlijk is De Likt Rotterdam. De meeste van Jordy’s teksten handelen over of in de Maasstad en alle samenwerkingen halen zij uit alle talenten, coryfeeën en culturele ambassadeurs die de stad rijk is.

Ditmaal nodigden wij Jordy uit om tijdens de block party in de Hoornbrekersstraat (waar onder meer ook de Rotterdamse Street Art Route app wordt gepresenteerd) als spoken word artiest op te treden. Dit doet hij onder muzikale begeleiding van Jan W. Minnaard. Ook heeft Jordy van ons (en Parfum de BoemBoem) het verzoek gekregen om iets nieuws te schrijven over het thema transformatie, dus naast bestaand werk hoor je dus ook splinternieuwe tekst.

Also check