fbpx

Jonathan Wilson (US)

Met zijn nieuwe album Fanfare op zak trok Jonathan Wilson eind 2013 langs een viertal Nederlandse zalen, stuk voor stuk uitverkocht. Het is Motel Mozaique dan ook een mysterie dat deze uiterst getalenteerde muzikant inmiddels niet voor grotere zalen speelt.

Zijn sound is er in ieder geval perfect voor. Op het Motel Mozaique 2014 Festival hebben wij op zaterdag 5 april dan ook een hele mooie plek gereserveerd in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg.  Hier heeft de Amerikaanse singer-songwriter maar liefst anderhalf uur de zaal tot zijn beschikking, ideaal dus voor zijn lang uitgesponnen folk-nummers met een psychedelisch en meeslepend karakter. Weids en ingetogen, gebracht met een achteloos gevoel voor kwaliteit en avontuur.

Wilson x Rotown
Wilson speelde de afgelopen twee jaar al twee keer in Rotown. Het record van het langste Rotown-concert ooit staat zeer waarschijnlijk op zijn naam. Urenlang wist hij in 2012 Rotown te boeien met fenomenale songs van zijn doorbraakplaat Gentle Spirit. In 2013 keerde hij er terug voor een optreden dat werd verkozen tot op een na beste Rotown concert van het jaar.

Fanfare
Eind 2013 zag de langverwachte opvolger Fanfare het levenslicht, wederom verschenen via het gerenommeerde Bella Union-label. Tegen beter weten in wordt het talent ook wel verantwoordelijk gehouden voor de algehele revival van Laurel Canyon, oftewel de vallei in Los Angeles dat in de jaren ’60 en ’70 het centrum van de Amerikaanse tegencultuur vormde. In zijn eigen studio, vol analoge apparatuur, houdt Wilson regelmatig jamsessies met leden van The Black Crowes, Wilco en Tom Petty & The Heartbreakers. Tevens produceerde hij voor o.a. Gillian Welch, Elvis Costello en Erykah Badu. Met zijn eigen muziek steekt hij zijn bewondering voor artiesten als Jackson Browne en Crosby, Stills & Nash niet onder stoelen of banken. Sterker nog, hij liet ze bijna allemaal meespelen op zijn nieuwe plaat.

http://www.youtube.com/watch?v=ZxO3-ALjT60[:]Deezer Facebook Twitter

Also check