fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2015

Jessica Pratt (US)

Jessica Pratt doet het onderscheid tussen heden en verleden vervagen met haar tijdloze en uitzonderlijk karakteristieke stem. Met haar liedjes verstilt ze, beweegt ze, ontroert ze en ontwapent ze.

Door haar sobere aanpak en een alternatieve blik op het folkgenre zette Pratt in 2012 een debuut zonder opsmuk neer. Daarop volgt het ene magische lied op het andere en van luisteren naar het album wordt de wereld gewoon een stukje mooier. Soms lijkt het alsof haar liedjes in de late jaren ’60 gemaakt zijn maar het is Pratt die er een meer eigenzinnige en brutale draai aan geeft; daarom zou je deze dame een stoere mutatie van Joni Mitchell, Linda Perhacs en Joanna Newsom kunnen noemen.

De jonge liedjesschrijfster met een oude ziel bracht eind januari 2015 haar tweede langspeelplaat On Your Own Love Again uit op het vermaarde indielabel Drag City. Beluister hieronder twee bijzondere liedjes van het album.

“Ethereally beautiful with a dark undercurrent” – The Guardian

“She leaves the listener in an equally speechless state, comforted by the warmth of the moment, unable to explain exactly why.” – Consequence Of Sound

[:]https://www.facebook.com/jessicalynnpratt?fref=ts https://twitter.com/jessicaprattsf

 

Also check