fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2013

Jaga Jazzist (NO) & Sinfonia Rotterdam (NL)

Op verzoek van Motel Mozaique gaan de Noorse band Jaga Jazzist en het orkest Sinfonia Rotterdam een  spectaculaire samenwerking aan! Deze benadrukt de “vloeibaarheid, vrijheid en genialiteit van de bloeiende Noorse muziekscene”. Dit project is in Nederland enkel te zien tijdens het Motel Mozaïque 2013 Festival op vrijdag 5 april en een dag later bij onze vrienden van Ancienne Belgique in Brussel.

Jaga Jazzist is een 9-koppig, niet te te classificeren collectief met grensverleggende muziek waarin jazz, electronica, post-rock en meer met spannende energie en precisie worden gecombineerd. Creatieve spil Lars Horntveth was zo’n 10 jaar geleden al eens te gast op het festival. Tijdens dit optreden spelen ze nieuwe versies van nummers van alle vier hun albums in speciale orkestrale arrangementen. Overigens is er ook nieuw materiaal in de maak, wat hoogstwaarschijnlijk dit voorjaar uitkomt op het befaamde Ninja Tune label.

“Ground floor for musical innovation, lunacy and special-offer ideas…” (NME)

“… a feast of infectious beats and exciting arrangements delicately resolved with nuance to produce a variety of atmospheric pleasures” (The Wire)

www.jagajazzist.com

Also check