fbpx

Suze Milius / HCYT

HUIS

‘Het eten staat in de koelkast. Het is soep. Je hoeft het alleen maar even op te warmen.’

Stel je voor dat je voor één moment even iemand anders zou mogen zijn? In HUIS word je meegenomen naar een onbekende locatie. Er is geen plek om je te verschuilen. Door de onverwachte situaties waar je in belandt, kun je niet langer alleen toeschouwer zijn. Zonder dat je het doorhebt word je onderdeel van een nieuw ‘thuis’. Een voorstelling die je niet snel zult vergeten. HUIS gaat tijdens Motel Mozaique in première!

Suze Milius (1986) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met de ontroerende en beeldende voorstelling COLLECTION en TICKLEMEPINK, waarmee ze met de mannen van Urland en Stefan Jakiela samen een ode brachten aan de verbeelding en de vrije geest. Met de twee laatste voorstellingen werd Suze respectievelijk genomineerd voor de Ton Lutz prijs 2012 en won ze met Urland de BEST OF ITS – award 2012. Daarna maakte ze o.a. i.s.m. de Queeste Boven water (2013), Moeder en Kind (2013) bij Toneelgroep Maastricht, DONDER/TORDEN (2013) in Oslo – Noorwegen, EXACT (2014) bij Dox en de voorstelling EXHIBIT (2015) die in première ging tijdens de TEFAF kunstbeurs. Voor deze voorstelling werd ze genomineerd door de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015. Sinds 2013 is Suze samen met Stefan Jakiela HOUSE CRYING YELLOW TEARS, een kunstenhuis dat hun beider werk onderbrengt en produceert.

Suze’s werk als regisseur wordt getypeerd door haar visuele en fysieke theatertaal die focust op intermenselijk gedrag in al zijn onhandigheid en ongemak. Als kijker herken je jezelf, al blijkt dit vaak een vervreemdende herkenning en je positie als toeschouwer wordt altijd onder de loep genomen.

Concept/regie Suze Milius
Productie House Crying Yellow Tears, Stichting SoAP
Co-productie Productiehuis Rotterdam, VIA ZUID
Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

Reserveren
Wil je deze bijzondere voorstelling bijwonen? Wees er dan snel bij want het is maar voor een zeer select gezelschap weggelegd. Sowieso kan maar 1 persoon per keer de voorstelling bijwonen! Reserveer dus nu voor één van onderstaande tijden door jouw naam, geboortedatum en telefoonnummer te sturen naar aanmelden@motelmozaique.nl (als subject graag HUIS gebruiken). En last but not least: je kunt HUIS tijdens het festival alleen bezoeken als je in het bezit bent van een ticket voor Motel Mozaique 2016…

Data & tijden nog beschikbaar
vrijdag 8 april 2016:  Uitverkocht
zaterdag 9 april 2016:  Uitverkocht
duur: +/- 60 min

Locatie
HUIS vindt plaats op locatie in Rotterdam, houd daarom rekening met de reistijd! Over de exacte locatie wordt je nog geïnformeerd.

Also check