fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2014

Hidde van Schie / Offshore (NL)

Het komt wel eens voor dat muzikanten een penseel ter hand nemen of een zeldzame keer dat een schilder zich ook muzikaal wil uiten. De uit Rotterdam afkomstige beeldend kunstenaar Hidde van Schie doet beiden even intensief.

Hij is vooral bekend als schilder, hoewel hij ook al jaren met muziek bezig is. Maar hier is nu sinds een half jaar verandering in gekomen. In 2013 verscheen namelijk zijn debuut dubbel(!)-album The Mirror & The Razorblade / Dusty Diamond Eyes. Dit donkere romantische singer-songwriter album werd door de pers verrassend goed werd ontvangen. Maar even uitgeschreven over de liefde begon van Schie onder de titel Offshore te schrijven aan nieuw materiaal. Een album dat moest gaan over de grote dollars, de crisis en het belastingparadijs als moderne luchtspiegeling. Op zoek naar een steviger geluid en meer muzikaal experiment zocht van Schie de samenwerking met de muzikanten van het experimentele jazz-trio Protagonists: drummer Friso van Wijck (The New Earth Group), bassist Bas Kloosterman(Tommie Moustache), gitarist Jorn Ten Hoopen (Tommie Moustache) en zangeres Aafke Kloppenburg (Afka, Victim Victim).

Hoewel het project nog vol in ontwikkeling is, het album zal later dit jaar verschijnen, geeft van Schie tijdens Motel Mozaique alvast een voorproefje van de nieuw ingeslagen muzikale richting.

[:]meer informatie www.hiddevanschie.com

Also check