fbpx

Friday 22 April

MOMO Festival 2017

‘Outsider’ Art

De online inschrijvingen zijn gesloten.

Bij de gidsenbalie op Plaza Mozaïque (Eendrachtsplein) kan je de laatste informatie krijgen & tours reserveren. Sommige tours zijn al vol, maar wegens afmeldingen kun je altijd last minute checken of er nog plek is! De gidsenbalie is op vrijdag geopend van 15.00 – 19.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 19.00 uur.

Gids: Raymond & Betty
Locatie: Oude Westen/ Atelier Herenplaats / Frank Taal / Flowerdales

Wie denkt dat de Witte de Withstraat het epicentrum van de Rotterdamse kunst is, is duidelijk nog niet in het Oude Westen geweest. Niet te verwarren met het Wilde Westen, nee. Veel minder Ennio Morricone en saloons, wel stapels outsider art, video art, nail art en miniatuur stedenbouw.

Atelier Herenplaats is al sinds jaar en dag een plek die kunstenaars met een beperking toont en begeleidt. Atelier Herenplaats is niet zomaar een atelier. Het atelier is onderdeel van Stichting Pameijer en is in feite een dagbestedingscentrum dat zich onderscheidt van andere centra door hun professionele focus op de cliënten en hun plek midden in de maatschappij. Als cliënt wordt je hier niet zo maar aangenomen. Het atelier is een kunstopleiding voor kunstenaars die door hun beperking niet terecht kunnen bij een academie. De kunstenaars worden begeleid in hun ontwikkeling als kunstenaar. Vandaag krijg je een kijkje achter de schermen. Kijk hier voor het stuk dat Vers Beton in 2014 over deze unieke plek schreef.

Galerie Frank Taal is een eigentijdse galerie. Met 6 tentoonstellingen per jaar vertegenwoordigt zij het brede bereik dat de verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst bieden. Na jarenlang de kleinste galerie van Nederland te hebben gecureerd aan de gevel van de Schouw (De Aanschouw)  begon Frank uiteindelijk groter te denken en in 2010 opende Galerie Frank Taal aan de van Speykstraat.   

 

Vrijdag 7 april – 16:00

Klik hier om je aan te melden voor een van onze tochten!

DE GIDSENTOCHTEN

Motel Mozaïque Festival presenteert zo’n 30 tours die je de rafelranden van Rotterdam laten ontdekken. De gidsen van MOMO17 begeleiden je naar de schaduwen, steegjes en verborgen uitkijken die de populairste stad van Nederland maken tot wat ze is. De tochten zijn gratis toegankelijk, maar reserveren is een pré. Vanaf 19 maart is het overzicht van de tochten compleet en is inschrijven mogelijk.

Also check