fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2019

Hallo, halo, hello Bandung

Hallo Bandoeng, Willy Derby’s nummer uit 1929, gaat over het radiocontact uit diezelfde tijd met Nederlands-Indië en staat symbool voor de sindsdien onlosmakelijke verbinding tussen beide. Dit gelijknamige programma stelt vragen over culturele identiteit en het erkennen van je eigen geschiedenis.

Programmamakers Eva Verboon en Ilana van den Berg hebben, net als meer dan een miljoen andere Nederlanders, Indische roots. Nu zij merken dat de kennis over hun eigen afkomst dreigt te verdwijnen met de eerste generatie Indo’s, rijst bij hen meer en meer de vraag wat dat Indisch zijn eigenlijk betekent. Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heeft dit voor invloed op mij, hoe ziet de ander me, wat is identiteit en wanneer eigen ik het me toe? Vragen die eveneens centraal staan in Liquid, Motel Mozaique Festival’s thema van dit jaar, en de door Maria Lamslag gecureerde tentoonstelling Apa Kabar? (What’s new?) in MAMA’s showroom. De perfecte match voor een samenwerking.

In MAMA’s showroom presenteren we een uniek multidisciplinair programma met muziek, performance en spoken word. Bovenstaande vraagstukken en verschillende elementen uit de Indische cultuur worden op een speelse manier ge(re)mixt en muzikaal vormgegeven door Maurits S. Westerik (bewilder) en Jason Kohnen (Bong-Ra). Jaren geleden namen zij een album op in IJsland onder de naam The Giants of Húsavik. Door een gezamenlijk aangewakkerde interesse in hun roots, kwamen zij tot een wel heel bijzondere constatering. Singer-songwriter en theatermaker Robin Block verdiept zich al jaren in zijn eigen culturele identiteit en maakt er voorstellingen en muziek over, waarvan korte delen terugkomen in dit programma. De middag eindigt met een dj-set vol Indonesische grooves van Sekan.

Tijdschema

14:00 – 15:00 Hallo, halo, hello Bandung
15:00 – 16:00 Sekan (dj set)[:]

Also check