fbpx

Good Food Tour – Ontdek het lekker zelf!

Al jaren nemen de gidsen van Motel je mee naar de bijzonder plekken in de stad. Om dingen door andere ogen te bekijken, andere oren te horen maar ook zeker om eens andere dingen te proeven. De smaken van de stad, highbrow en lowbrow, van afhaalmaaltijd tot fijn-proeverijen en stadse specialiteiten.

Geen motel gids bij de hand? Geen probleem, hierbij bieden we je twee van onze culinaire routes die je geheel zelf kunt doen:

1. Kruisplein, West Kruiskade, Middelandstraat en Vierambachtstraat – Chinatown
Met zijn Aziatische toko’s aan het begin van de straat en de grote verscheidenheid aan Chinese dim sum restaurants, tot aan de beste (volgens onze gidsen dan) Roti afhaalrestaurants aan het eind van de Vierambachtstraat.
Loop deze straat door van begin tot eind en schroom niet af toe wat halen bij een van de vele tropische uitspanningen.

Hierbij een aantal tips:
Amazing Oriental (voormalig Nighttown/WATT pand) – doosje met Mochi (ijs van kokosmelk in een spannend smaakjes als zwarte bonen, sesam of gewoon kokos.
Kiem Foei – een van de broodjes!!
Pakistaanse bakkerij Nagina – iets zoets (die oranje!)
Vishandel Mediteranee West – tja er is zoveel!
Roopram & Rotiland – welke roti vind jij de beste?
Maar loop ook zeker bij een van de vele andere zaakjes of toko’s binnen, er zijn er zoveel!

2. Oude & Nieuwe Binnenweg
Voor echt Rotterdams en een tikje anders doe je er goed aan om de Binnenweg eens af te lopen. Van begin tot eind is er wat te vinden voor de culinaire veelvraat. Op de Oude Binnenweg vind je bijvoorbeeld Slagerij J.Ooteman waar je nog echt Rotterdams Uierboord, een vleeswaar voor op brood of zo uit het vuistje, kunt krijgen. Of haal een ijsje of espresso bij Venetia, waar de Italiaanse familie al decennia lang zelf het ijs maakt en in de winkel staat waar iedereen zich gelijk thuis voelt. Loop verder over de Binnenweg en haal een taartje bij Koekela, een brood(je) bij Jordi’s of een volkomen ‘verantwoorde’ kebab bij Waldberg.
Maar schroom zeker niet om ook bij de wat minder voor de hand liggende zaakjes naar binnen te gaan en te proeven. Proef de Senegalese of Gambiaanse keuken met een broodje of pasteitje bij African Appetit of ga voor authentiek Ethiopisch eten bij Salina’s. De Nieuwe Binnenweg is van begin tot eind een plezier om doorheen te lopen en als je het echte Rotterdam wilt proeven, kom je hier al snel een heel eind (2km).

Also check