fbpx

Friday 14 April

20:30-21:15, BIRD

MOMO Festival 2022

Gino-Cochise

Eerder speelde hij in de bands van onder meer Pink Oculus en Anne-Fay, nu treedt Gino-Cochise naar voren als tegendraadse en ongrijpbare solo-artiest. “I don’t make music for a career”, zong hij in 2021 op Eurosonic Noorderslag en bij MOMO Create & Perform. Het moge duidelijk zijn: de Amsterdamse multi-instrumentalist heeft lak aan geld, roem en de muziekbusiness. 

Sterker nog: hij gelooft dat muziek er alleen is voor meditatie en als medicijn. Zijn allereerste singe ‘Fo Woa’ is dan ook een virtuoos pleidooi tegen materialisme en vóór meer spiritualiteit en bewustzijn. Diezelfde thema’s zullen ook te horen zijn op zijn debuutplaat LBM III. Dit is een soundbook waarin Cochise zijn geluid deelt met inzichten van zijn reis. Op het moment zijn er 4 soundbooks waarvan het derde deel als debuutplaat wordt uitgebracht.

“De syncopische drums, die malle, staccato vocalen, die uiterst vreemde rapstem… nee, er is geen pijl op te trekken wáár je de Amsterdamse Gino-Cochise nou precies mee moet vergelijken.” – 3voor12

Also check