fbpx

Gil The Grid

Anima

Voor de performance Anima werkt Gil The Grid (Gil Gomes Leal), bekend van Holland’s Got Talent en tevens vaste danser bij Sevdaliza, samen met Wesley Rommy (Amenti Collective) en designer Mirjam Manusama.

Anima is volgens de psycholoog Carl Gustav Jung een van de archetypen uit het collectief onbewuste, dat deel van de innerlijke psyche dat met de vrouwelijke zijde van de man overeenkomt. Net zo is het archetype van de mannelijke zijde van een vrouw de animus. Ieder mens heeft volgens Jung namelijk kenmerken van de beide seksen, niet alleen biologisch maar ook in psychologische zin.

Fysieke botsingen tussen twee ultra masculine mannen. Hoe uit zich dat? Wat is het verschil tussen mannelijk en vrouwelijk, wat heeft spierspanning met deze archetypes te maken? Gespannenheid vs losheid, rigide vs vloeiend.

Op zoektocht in een mannelijk omgeving om hun Anima te integreren tot hun psyche. Het tegenin gaan van een masculine maatschappij en de werkingen daarvan…

COOLSTOF

Anima vormt het sluitstuk van de driedelige performancereeks die WORM organiseert binnen COOLSTOF. Elke maand kan je in de wijk Cool een verrassende interventie of performance ontdekken in de openbare ruimte. WORM werkt hiervoor rond de programmalijn Art Physique.

Zo verschenen in december twee showworstelaars in de straten rondom de Witte de Withstraat om lokale problemen te sprokkelen en uit te vechten (Issue Wrestling, Natasha Taylor), en trok een trage berg afval door de straten als een levend archief van de Europese consumptiemaatschappij (La Méduse Urbaine, Eddy Ekete).

 

Also check