fbpx

Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO 2014

Florentijn Hofman. Mickey the Pig (NL)

Tijdens de editie 2009 van Motel Mozaique was het Museumpark omgedoopt tot Parc Mozaique. Indertijd vormde het museumpark één grote bouwput ten gevolge van de bouw van een parkeergarage. Kunstenaarsgroep Observatorium had de bouwplaats weten om te toveren tot een locatie die tijdens Motel Mozaique fungeerde als poppodium, slaapplaats, ontmoetingsplek en uitkijkpost. Motel Mozaique organiseerde dat weekend ondermeer een debat over de culturele bestemming van het Museumpark, een debat dat nog steeds voortduurt. Als blikvanger hing aan een hijskraan hoog boven het Parc Mozaique het beeld Konijntje Snoepfles van kunstenaar Florentijn Hofman.

De kunstenaar is inmiddels wereldwijd vermaard door zijn kunstwerken in de openbare ruimte waaronder zijn Badeend (Rubber Duck) die vanaf 2007 de havens van een veertiental internationale steden heeft aangedaan. Hij weet met zijn werken in de buitenruimte bij het publiek enthousiasme en betrokkenheid op te wekken voor de (toekomstige bestemming van de) betreffende locatie. Badeend heeft de Rotterdamse haven nog niet aangedaan maar dat zal er ooit een keer van komen.

Voor editie 2014 heeft Motel Mozaique de kunstenaar uitgenodigd met een werk dat nog niet eerder in Rotterdam te zien is geweest; zijn inflatable Mickey the Pig. “You say what it is’ antwoordde Florentijn op een vraag naar de betekenis van een toeschouwer. Wat we zien is een goedaardig groot roze varken die de oren van Mickey Mouse aangemeten heeft gekregen. Mickey the Pig toont zich nieuwsgierig en bij voorbaat vrolijk over wat de programmering op Plaza Mozaique dit jaar te bieden heeft.

www.florentijnhofman.nl

Also check