fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2014

Emke Idema. STRANGER (NL)

Denk jij dat je vooroordelen, stigma’s en clichés kunt omzeilen? In het levensgrote interactieve bordspel STRANGER ben jij volledig aan zet om dit te ontdekken.

STRANGER van performancekunstenares Emke Idema is niet zomaar een spelletje. Het is een avontuurtje door het menselijke brein, waarbij je geconfronteerd wordt met je eigen intuïties en eerste indrukken. Wie oogt er als een rijkaard? En wie ziet eruit als iemand die je portemonnee kan jatten? Een zeer slim bedacht interactief experiment vol humor. Idema ontwierp dit spel vanuit de fascinatie voor de vraag hoe mensen naar elkaar kijken. STRANGER is binnen het internationale performance veld opgevallen door zijn unieke en uitgewerkte vorm en won tijdens Festival Cement 2013 de Dioraphte stimuleringsprijs voor beginnend theatermakers. Het is een spel waaraan je wel mee moet doen!

‘De ontdekking van het festival’ … ‘Grote kunst en helemaal van nu’ – Het Parool

‘Vrolijk en bevrijdend, maar voortdurend loert de pijnlijke realiteit die aan het spel ten grondslag ligt’ – Vrij Nederland

‘STRANGER heeft een meesterlijk concept met riskante kantjes’ – Volkskrant

Idee & uitvoering Emke Idema Productie Productiehuis Generale Oost, Huis van Bougondië & Festival Over het IJ Advies Edit Kaldor, Nienke Scholts Fotografie Pim Geerts Geluidsontwerp Joost Steltenpool Productie-assistentie en advies Roos Euwe Met dank aan DasArts, Rein Hartog, Arie Bults, Piet Menu.

[:]

Meer informatie: emkeidema.nl 

Also check