fbpx

EISBÄR* (BE) – A Brave New Jungle

Wat als een machtig koppel als Chauchesku en zijn vrouw alles hadden achtergelaten om in de natuur te gaan leven?

Even terugkeren naar de wilde, vrije natuur. Een ideale plek waar er niet meer van ons gevraagd wordt dan waar we instinctief voor geprogrammeerd zijn. Weg van de dagelijkse onrust. En dan twitteren hoe mooi het uitzicht is terwijl we met een opblaasbarbecue industrieel gefabriceerde vegetarische worstjes klaarmaken. Mijmerend over de oermens. We kunnen weg, maar willen niet.

Misschien wilden de Chauchesku’s ook gewoon kamperen en kumbaja zingen rond het kampvuur. Misschien begon het allemaal toen ze hun driesecondentent niet in drie seconden geworpen kregen en is het allemaal de schuld van de natuur. Bad bad nature.

A Brave New Jungle belicht het menselijke kwaad als een erfelijke aandoening en een gefaald opgroeien; de psychopaat werd minder graag gezien dan zijn broer, de terrorist had een ongelukkige jeugd, de moordenaar heeft zijn vader nooit gekend, de pedofiel werd ooit zelf misbruikt.

[:]

EISBÄR* is een ambitieus en idealistisch kunstenaarscollectief waar Femke Heijens de drijvende kracht is. Het collectief brengt geëngageerd punktheater dat de waanzin, lelijkheid en schoonheid van deze wereld toont en schuwt geen enkele kunstvorm.

Concept Femke Heijens
Spel Femke Heijens & Gregory Frateur
Muziek Gregory Frateur (Dez Mona), Hannes d’Hoine (DAAU, This Immortal Coil), Sjoerd Bruil (Black Cassette, Sukilove, Mauro Pawlowski) en Andrew Claes (BRZZVLL)

eisbarperformancegroup.be

Also check