fbpx

Saturday 23 April, Saturday 23 April

MOMO Festival 2021

Eefje de Visser X Nick Verstand

24 april 2021

Zangeres Eefje de Visser en lichtkunstenaar Nick Verstand presenteren een audiovisueel werk in een drieluik, op het snijvlak van live performance en moderne kunst.

Het werk onderzoekt het samenbrengen van contrasten in omgevingen die onze perceptie van geluid, licht en ruimte beïnvloeden. Tijdens deze show speelt Eefje songs van haar laatste plaat ‘Bitterzoet’, door de Nederlandse popcritici uitgekozen tot beste album van 2020. Maar ze brengt ook ouder en nieuw werk, en legt de nadruk op live samenzang en beweging.

Eefje de Visser

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje de Visser inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt.

Begin 2020 bracht ze haar vierde album uit: ‘Bitterzoet’, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden. Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje won afgelopen jaar tal van belangrijke muziekprijzen, waaronder de Schaal van Rigter, Gouden Notenkraker, de 3voor12 Award voor Beste album en onlangs kwamen er twee Edisons bij. Daarnaast is zij ook nog eens gevraagd om bij de opening van het Songfestival in Rotterdam op te treden.

“OP BITTERZOET VALT ALLES WAT EEFJE DE VISSER ZO GOED MAAKT, PERFECT OP ZIJN PLAATS.” – DE VOLKSKRANT ★★★★★

Nick Verstand

Nick Verstand is een kunstenaar gespecialiseerd in audiovisuele installaties en live performances op het snijvlak van kunst en muziek. Hij gebruikt licht, geluid en ruimte om hypnotiserende composities te creëren die de menselijke perceptie onderzoeken.

Zijn werk wordt wereldwijd getoond op musea en festivals als Dekmantel, Design Museum Gent, Stedelijk Museum Amsterdam, De School, Iceland Airwaves, SXSW, Art Central Hong Kong, STRP, Lowlands, Le Guess Who, Nuit Blanche en vele anderen. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Iris van Herpen, Björk, Fatima Yamaha, Oceanic en Suzanne Ciani. Internationaal platform Dezeen selecteerde zijn werk AURA (bekijk de video hieronder) als één van de top 10 kunstwerken van 2017, naast makers als Olafur Eliasson, Air Weiwei en Anish Kapoor.

Wanneer kan ik dit zien?
Zaterdag 24 april van 21:00 tot 22:00.

Dit programma is onderdeel van online festival MOMO Create & Perform dat wordt uitgezonden op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00. Wil je erbij zijn? Je hebt keuze uit een passe-partout voor 23 & 24 april, een dagticket voor 23 of 24 april, of een los ticket voor Eefje de Visser X Nick Verstand. Meer info & tickets

Also check