fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2019

Duvelduvel

underground hiphop

[:nl]

Ruyzdael Music presenteert de vinyl release van het eerste Duvelduvel album Rijmpappie#1 tijdens MOMO Festival 2019. Om dit stukje Nederlandse hiphopgeschiedenis te vieren geeft Duvel een zeldzaam concert in de intieme setting van Roodkapje en knalt hij nog eenmaal alle Duvelduvel hits!

Voor de hardcore Duvel fans stelt Ruyzdael Music een beperkt aantal speciale package deals beschikbaar; deze bevatten Rijmpappie#1 (vinyl album), een limited edition t-shirt en een dagkaart voor MOMO Festival 2019 die tevens toegang verschaft tot het exclusieve Duvel concert. Deze packages zijn uitverkocht. Maar met een zaterdagticket voor MOMO heb je uiteraard gewoon toegang tot het concert van Duvelduvel.

Rijmpappie#1

Duvel is zonder twijfel een van de meest eigenzinnige en ongrijpbare individuen in het vaderlandse muzieklandschap. Non-conformistisch, altijd op zoek naar een nieuwe (muzikale) uitdaging en wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Nederlandstalige Hiphop. Eind jaren ’90 bracht hij het album Rijmpappie#1 uit met bijdragen van onder andere Supahdupah en Rein de Vos.

Het album zou uitgroeien tot een underground hiphop document met tijdloze klassiekers als ‘De neus van de zalm’, ‘Meer Bommen’ en ‘Wat wil je nou beginnen’, maar echter nooit uitkomen op plaat. Vorig jaar bestond Rijmpappie#1 alweer twintig jaar en om dat te vieren verscheen het album digitaal en binnenkort dus ook in beperkte oplage op vinyl via het indielabel Ruyzdael Music.

https://open.spotify.com/album/5wJxkkUnReHqzdrZAv6AXn[:]

Also check