fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2015

Douglas Firs (BE)

Douglas Firs is het alter ego van Gertjan Van Hellemont (The Bony King Of Nowhere, Love Like Birds). Het is nog maar twee jaar geleden dat hij ons uit het niets koud pakte met zijn uitstekende debuutalbum Shimmer & Glow, een verzameling songs die afwisselend deed denken aan een rootsy Nick Drake en een melancholieke The Band.

“In de muziek weerklinken weemoed en echo’s van melodieuze songschrijvers als James Taylor of Ryan Adams en meer dan een vleugje countryrock zoals de prille Eagles die maakten” was het verdict van Radio 1 destijds.

Wie vreesde voor een doorslagje van het debuut zal inmiddels midscheeps getroffen zijn door de eerste single die op de nietsvermoedende radiogolven werd losgelaten. Can You Tell Her I Said Hi? is een rockplaat waarmee de ijzersterke band die Van Hellemont om zich heen heeft verzameld, met broer Sem op piano, Simon Casier (Balthazar) op bas en Christophe Claeys (Amatorski, Magnus) op drums, een niet mis te verstaan visitekaartje afgeeft. Het bewijst dat Gertjan Van Hellemont niet alleen een razend goeie songwriter is, met een ijzingwekkend mooie stem, maar ook een slimmerik die zijn eigen gang gaat, weet waar hij de mosterd vandaan heeft én hoe hij zijn songs er het best mee op smaak brengt.

Op Motel Mozaique speelt Douglas Firs als duo in de Paradijskerk, dus hierbij zal de band toch meer klinken zoals op de nieuwe single Caroline, hieronder te beluisteren.

Also check