fbpx

Saturday 2 September

MOMO 2022

Gil the Grid & Stacii Samidin

Documentary: Homi Grandi

Twee kunstenaars van Rotterdamse bodem kruisten elkaars paden al vele momenten in de afgelopen jaren. Gil ’the Grid’ Gomes Leal, bewegingskunstenaar en Stacii Samidin, foto- en videograaf en beiden inspirators voor zowel jong als oud voor alle dimensies van de bevolking. Authentiek, creatief, bescheiden en altijd op zoek naar verdieping. Beiden bewegen zich zowel in binnen- en buitenland waarbij ze de harten van vele mensen raken door hun magische en vooral eerlijke kunst.  

Samen creëerden zij een documentaire met als leidraad het leven van Gil Gomes Leal. Gil speelt al vele jaren in theaters, is regelmatig te gast in (tv)programma’s waardoor we het gevoel kunnen krijgen iemand te kennen. Echter, huist er veel meer in het leven van Gil, waarover niet veel bekend is bij het grotere publiek. 

Een reis van Gil als kind, waarbij de documentaire ons terug neemt naar zijn wortels in Kaap Verdië samen met zijn familie, naar zijn geboorteplek in Spangen, Rotterdam naar de ondernemer, vriend, kunstenaar en verbinden die hij nu is. Een verhaal dat punten verbind, herkenning oproept en je doet verplaatsen in een ander. 

Also check