fbpx

Saturday 3 September

MOMO Fabrique 2022

Distinguished Dreams #3

MOMO x Nederlandse Dansdagen

In het jaarlijks door de Nederlandse Dansdagen geïnitieerde project Distinguished Dreams werken aanstormende choreografen samen met bekende namen of talenten uit andere disciplines. In de derde editie wordt samengewerkt met Motel Mozaique en zoeken singer-songwriters en choreografen in duo’s de grenzen van hun vakgebied op, tijdens Motel Mozaique Festival tonen zie je het bijzondere resultaat van hun samenwerking.

Shailesh Bahoran & Marike Jager

Verrassende combo van de dag: Hindoestaanse dans met hiphop-invloeden schurkt aan tegen intieme liedjes, ontstaan in het ondiepe Nederlandse water. Choreograaf Shailesh Bahoran heeft tegenwoordig ISH op zijn naamkaartjes staan, maar deed het vroeger ook met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama en Het Nederlands Symfonieorkest. Kunstminnende cupido’s die we zijn, koppelden we hen aan de zoetgevooisde riedels van Marike Jager, die intussen zowel de Grote Prijs van Nederland als vier albums op haar naam staan. Als daar geen mooie kinders van komen

Hilde Elbers & Dichter

We stopten de krachtige bewegingstaal van Hilde Elbers in een doosje, voegden er de woordkunsten van Dichter aan toe en schudden de boel stevig door elkaar — met een stevig schuimend mengsel vol contrasten tot gevolg. Elbers fileert de psyche en legt hiermee de menselijke kwetsbaarheden bloot, terwijl de rook van Rotterdam voelbaar is in de rapkunsten van Dichter. Die laatste waagt zich trouwens wel vaker buiten zijn vak: voor Nieuw Leven, zijn bejubelde debuut, liet hij beeldende kunstenaars en ontwerpers zijn songs een fysieke gestalte geven, kwestie van nog eens wat nieuwe vormen van kunst onder je neus te duwen.

Jesús de Vega & Chai Blaq

Spaans, Nederlands én Congolees: drie nationaliteiten verpakt in twee kunstenaars. Jesús de Vega is — je raadt het nooit — Spaans, gastkunstenaar aan ICKamsterdam en auteur van organische choreografieën vol fysieke complexiteit en emotionele ondertonen. Jesús vormt een duo met de Nederlands-Congolese multi-instrumentaliste Chai Blaq, née Michelle N’Toumba. Benieuwd wat voor moves hij verzint bij de freaky Afro-Europese sferen in de R&B / dubstep / traptunes van zijn toegewezen lotgenote.

Also check