fbpx

Thursday 13 April, Friday 14 April, Saturday 15 April, Sunday 16 April

MOMO Festival 2012

Design as Politics

Architectuur is politiek. Waarom? Omdat de stad politiek is. De stad is de plek waar geld, macht, commercie, cultuur, religie en vrijetijd vecht om positie.

In de tentoonstelling Design as Politics laten we deze gevechten zien, door middel van spectaculaire drie dimensionale beelden. Zij laten zien hoe voor het ene prachtige project, een hele woonwijk moest sneuvelen, of hoe de olympische spelen naar een stad halen kan leiden tot massale volksprotesten, of hoe een politieke revolutie roet in het eten van grootse architectonische projecten.

Als architectuur politiek is, moeten architecten dus keuzes maken. Daarom worden er zes voorbeelden getoond van ontwerpers die duidelijk stelling nemen in het doorlopende conflict dat in de stad woedt: voor of tegen de financiële sector, voor of tegen de zelfbouwende burger, voor of tegen de snelweg.

Tenslotte laten we de soundtrack van het stedelijke conflict horen, met aandacht voor hoe popmuziek ook steeds partij heeft gekozen als het ging om de politiek van de stad. Van Marvin Gaye’s Innercity Blues, via The Clash’s Guns of Brixton tot aan de Grime muziek die de rellen in het Londen van 2011 begeleidde.

Design as Politics is een tentoonstelling die door de leerstoel met dezelfde naam aan de TU Delft is ontwikkeld in het kader van de 5e IABR, en vindt plaats in de Hofbogen, tussen 19 april en 7 juli.

Op zondag 22 april is Design as Politics tussen 14.00 en 17.00 uur speciaal open voor de bezoekers van het concert van De Avonduren op het dak van de Hofbogen!

Also check