fbpx

Friday 17 April

  MOMO Festival 2019

  De Roots van Winne

  Winston Bergwijn

  [:nl]

  Hoe heeft de wijk waar hij opgroeide hem gemaakt tot wie hij nu is, als Winston Bergwijn én als artiest Winne. Dát is wat Winne tijdens deze 2 uur durende tour door Rotterdam West gaat laten zien en horen.

  Winston Bergwijn is als jochie van 1,5 met zijn moeder vanuit Suriname naar Rotterdam gekomen. Winne is opgegroeid in Rotterdam West, meermaals verhuisd in die wijk en hij heeft daar ook op de basisschool gezeten. Zijn liefde voor de wijk is nog altijd groot.

  In veel van zijn teksten en clips speelt Rotterdam West een grote rol. Als je met Winne over straat loopt wordt hij continue aangesproken door bewoners. Vol lof, strooiend met liefde en waardering voor de 40-jarige rapper die een role-model en inspiratiebron voor velen is geworden. Jong én oud spreekt hem aan, vraagt hoe het met zijn moeder is, hoe het met hemzelf gaat na de dood van Feis. Mensen delen hun uiterst persoonlijke verhalen met Winne, over hun persoonlijke leed, zoekend naar troost door Winne.  Maar ook gesprekken over de gentrificatie van de wijk.

  De tour start met live acts die door Winne zijn uitgenodigd: Melissa Lopes en Raw Roets, beiden actief op het label van Winne: Couture 33. Tijdens de tour laat Winne zien waar hij heeft gewoond, op welke school hij heeft gezeten én treden er jonge rappers uit Rotterdam West op: Bolle G en Harry Femer.

  Vervoer: te voet
  Vrijdag 19 April om 17:00
  Alle tours starten op Plaza Mozaique (Schouwburgplein)

  Als een tour is uitverkocht is er mogelijk tijdens het festival toch nog plek, kom langs op Plaza Mozaique in onze kas voor informatie.

  [:]

  Also check