fbpx

Thursday 13 April, Friday 14 April, Saturday 15 April, Sunday 16 April

MOMO Festival 2012

De Luchtsingel

Met de bouw van een 360 meter lange houten voetgangersbrug, wordt gewerkt aan een nieuwe verbinding tussen Rotterdam CS, Pompenburg, de Hofbogen en de Delfsepoort. Publieke plekken langs deze luchtsingel zoals parken, winkels, scholen worden op deze wijze met elkaar verbonden met het doel het gebied weer levendig te maken.

Architectenbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles] heeft in het kader van de 5e IABR (april 2012), het project ’I Make Rotterdam’ gelanceerd waarin de realisatie van de luchtbrug via crowdfunding tot stand kan komen. Sinds oktober 2011 kan iedereen via www.imakerotterdam.nl in ruil voor een financiële bijdrage, naamsvermelding krijgen op een plank, element of brugdeel.

De ontwikkeling van De Luchtsingel is in een stroomversnelling geraakt toen onlangs de Stadsinitiatief verkiezingen werden gewonnen. Nog geen dag later werd al aan de bouw begonnen en inmiddels is het eerste deel van de brug al gerealiseerd.

Tijdens Motel Mozaique besteden wij aandacht aan dit project en het gebied middels gidsentochten en natuurlijk gaan we waar het kan programma (muziek of performance) maken op De Luchtsingel. Aan het eindpunt van de brug, op het dak van de Hofbogen, vindt ons project Perron Mozaique plaats. Daaronder vallen o.a. het slaapproject ‘Campsite Mozaique’, bijzondere concerten en voorstellingen van De Avonduren en Wunderbaum.

Also check