fbpx

MOMO Festival

De levensader

De Oude en Nieuwe binnenweg, wanneer je de stad als mens bekijkt vormen ze samen een van de slagaders van de stad. Hij stroomt recht van/naar het hart en wanneer je hem weg zou halen, zou de stad een heel stuk leven missen. Het is ook een van de oudste wegen van Rotterdam. De Binnenweg bestond al in 1454 en was de verbinding tussen Rotterdam en Delfshaven. De Oude Binnenweg tussen de Karel Doormanstraat en de Mauritsweg werd door het bombardement op Rotterdam nauwelijks getroffen en is de enige nog bestaande stukje vooroorlogse winkelstraat in het centrum van Rotterdam.

Nu loopt de bijna 2 kilometer lange winkelstraat van de Lage Erfbrug in Delfshaven voorbij de kruising bij het Eendrachtsplein. Bebouwd tussen 1880 en 1940 doorkruist de Binnenweg het Centrum, het Oude Westen, Middelland en het Nieuwe Westen, 4 wijken met een rijke geschiedenis en kleurrijke toekomst. Daar waar de Oude Binnenweg nog grotendeels in tact is gebleven na het bombardement heeft het begin van de Nieuwe Binnenweg een zeer belangrijke rol gespeeld tijdens de wederopbouw, nood winkels, uitgaanscentra en nieuwe woningen. Alles werd in een moordend tempo uit de grond gestampt. Tegenwoordig is de het een van de kleurrijkste straten van de stad. Exotisch, ‘Urban’, Multi-cultureel, ondernemend, vastberaden, jong en oud en alles wat daar tussen valt, dat vind je op en langs deze meer dan 2km lange winkelstraat.

Ga mee met onze gidsen en bekijk het heden, verleden en de toekomst door de ogen van bewoners, winkeliers en architecten.

Wanneer: Zaterdag 14:00 – 16:30 (Vol)
Gidsen: Ben & Flip
Hoe: te voet & OV

Inschrijven via de site is niet meer mogelijk je kunt je nog wel tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie aanmelden voor een tocht.

Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check