fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2011

De Kunstroute

De kunstroute met als gids onze beeldende kunst programmeur Anton Hoeksema, begeleid door BLISS en A&P Cities staat in het teken van ons thema ’transformatie’, een fenomeen intrinsiek verbonden aan de kunstpraktijk. Deze kunstroute voert niet alleen langs opmerkelijke kunstobjecten in het centrum maar tevens langs een aantal locaties waar Motel Mozaique eerder zijn tenten heeft opgeslagen en zijn creatieve input heeft gezaaid. Daarnaast worden verschillende nieuwe kunstgaleries en initiatieven bezocht die zich op een hedendaagse en adequate wijze tot de transformerende stad en het stadspubliek verhouden soms in samenwerking met private partijen.

Rotterdam weet zich vooralsnog gezegend met een plaatselijk bestuur dat het belang van de kunstensector voor de stad onderkent. Momo is een van die partijen die dit jaarlijks proefondervindelijk aantoont. De kunstroute start op Plaza Mozaique en meandert langs onder meer; De Pauluskerk, Internationale Beeldencollectie, CBK, Galerie Frank Taal met een introductie op het project  “De Organische Stad”, Zic Zerp Contemporary Art Gallery, NAI, Museumpark, Art Gallery Fou Maison, TENT, Galerie Iris Cornelis, het Aardappel Imperium en ROT(T)ERDAM /ROODKAPJE. Op verschillende locaties vindt een korte introductie en/of performance plaats.

Met o.a. Ko de Kok & Louis Reith, de Player, Risk Hazekamp, Hans van der Ham, Joncquil, Josepha de Jong, Catherine Laporte, Iwan Smit, Daan Botlek, Joost Haas, Richie Lopez, Stephan Bontje, Fatima Barznge, Serge Game, Jeffrey Dunsbergen, Gema Alba, Inge Aanstoot, Isole Vernrooy, Hidde van Schie, BLISS en A&P Cities/Annelies Bakker.

Waar en wanneer?
Zaterdag 9 april
Start 13.30 uur
Verzamelen bij de Gidsenbalie (Plaza Mozaique / Schouwburgplein)
Aantal deelnemers: 20 a 25 (De kunstroute zit helaas helemaal vol!)
Deelname is gratis! Wel vooraf even aanmelden bij A&P Cities / Annelies Bakker via apmobility@gmail.com

Halverwege de tour worden versnaperingen geserveerd!

Beeld: Remko van Drongelen

Also check