fbpx

De grootste muziekschat van Rotterdam (en Europa)!

Heb jij nog cd’s in de kast staan? Of heb je ze gedigitaliseerd en weggedaan?

Bij Muziekweb hebben ze alles nog! Zo’n 500.000 cd’s, en elke week komen er 300 bij. Achter de schermen zijn anonieme muziekbibliothecarissen dagelijks in de weer met het beluisteren, beschrijven, rippen en toevoegen van nieuwe nummers aan de grootste muziekbibliotheek van Nederland en Europa.

Het begon allemaal in 1961 onder de naam Centrale Discotheek Rotterdam. In een klein pandje aan de Witte de Withstraat konden klanten 1200 lp’s met klassieke muziek lenen en beluisteren. In 53 jaar tijd en paar verhuizingen groeide de ‘platenbieb’ uit tot muziektempel aan de Hoogstraat waar nu zo’n 850.000 muziekitems worden bewaard. Want behalve de cd’s en een collectie dvd’s zijn ook de lp’s er nog, en een collectie antieke afspeelapparaten die je iPod tot een saai speeltje maken.

En dat is nog niet alles. De medewerkers van dit bewaarparadijs zijn wandelende muziekencyclopedieën die hun kennis online met je delen. Van minimal music tot musical, van Berlijn tot Afrika en van Bach tot Frans Bauer: zij wijzen je de weg door het altijd veranderende muzieklandschap.

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Peter de Koning, een van de beschermengelen van Muziekweb, neemt je mee achter de schermen van deze Rotterdamse muziekhemel. Laat je overweldigen door de aanblik van zoveel muziek, je meenemen naar het verleden en inspireren tot het doen van nieuwe muzikale ontdekkingen. [:]

waar verzamelen op Plaza Mozaique
wanneer vrijdag 17:00 uur
hoe lopend
hoeveel maximaal 15  personen
gids Cristel

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl.
Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen.  Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Inschrijven kan tot donderdag 3 april 23:59, daarna kun je je tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie nog aanmelden.
Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check