fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2012

De Geheime Tuin

Tijdens Motel Mozaique staat het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in het teken van ‘De Geheime Tuin’. Deze tentoonstelling is tijdens het festival op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april tot 21.00 uur te bezoeken. Op de zaterdag is er tussen 16.00 en 18.00 uur muziek van het Nomad Trio.

De Geheime Tuin toont ook een selectie kunstwerken uit de eigen collectie van het CBK, in de vorm van een beeldentuin. Verder zijn er 3 solotentoonstellingen. In de ruimte ‘Rechtsachter’ een installatie van Netty van Osch. In de Grote Vitrine werk van Denise Collignon en Yvette Poorter. Op het Groene Podium prijkt een bijzonder educatieproject: Hortus Publicus.

Er is allerlei moois te zien en te koop in de vernieuwde Art Store van het CBK. Zo is Denise Collignon elk weekend in haar pop-up bloemenwinkeltje, waar ze ‘secretly bouquets’ maakt die nergens anders te krijgen zijn. Iedereen met lentekriebels mag de Art Store niet missen, want er is een bijzonder assortiment producten waar groene vingers van gaan jeuken.

In Hortus Publicus werken middelbare scholieren samen met beeldend kunstenaar Giuseppe Licari aan stukjes nieuwe natuur voor Rotterdam. Bureau M.E.S.T zorgt dat deze microtuintjes geadopteerd kunnen worden en zo de hele stad vergroenen.

De Geheime Tuin in het CBK  is na het festival ook nog te bezoeken, tot en met 3 juni 2012.

Also check