fbpx

Saturday 15 April

MOMO Festival 2016

De Dansers

The Basement

i.s.m. Theater Strahl (DE) & Wies Merkx

Ze leven aan de verkeerde kant van de straat, in het afvoerputje van de wereld. Daar is het donker, je houdt de deur op slot. Je moet hard zijn, snoeihard. Gedisciplineerd en niet bang om van je af te bijten. Als je zomaar iedereen dichtbij laat, wordt je onder de voet gelopen, gekwetst.

The Basement gaat over jonge mensen die uit nood een heel leger rondom zichzelf hebben opgebouwd. Zeven spelers, muzikanten en dansers, geven hen een stem en een lichaam. Ze zijn grillig en extreem. Het thema is het proces van ontwapening. Tijdens de voorstelling breken de barricades open. Dat kan er hard aan toe gaan, soms lijkt het alsof we in de kelder van Fight Club terecht zijn gekomen. Er wordt hard voor geknokt om iets van onbedorvenheid terug te winnen.

Er zijn, te midden van het wanhopig en verbitterd samen zijn, kleine overwinningen; iemand aankijken kan al iets zijn. Als groeiende cirkels slaan deze verzachtende momenten gaten in ieders harnas. Daardoor sijpelt het menselijke binnen. Van het eerste, aarzelende lichtpuntje tot aan een zekere vorm van bevrijding. “Maybe we can be friends, maybe.”

Choreografie en concept Wies Merkx

Gemaakt met en performance door Guy Corneille, Daan Crone, Claire Lamothe, Enrico Paglialunga, Wannes de Porre, Josephine van Rheenen

Muziek (live) Guy Corneille, Daan Crone (La Corneille)

dedansers.nl
theater-strahl.de

Foto credits Joerg Metzner.

Also check