fbpx

COVAR – PSSST

PSSST is een muziek-theatrale installatie van COVAR in samenwerking met TAAT.

Op straat staan zes houten installaties. Open één van de deuren en neem plaats. Kijk eens naar buiten. Zie je de mensen op straat? Als een vlieg op de muur kan je iedereen in de gaten houden. Soms zien ze jou ook. Laat je ondertussen door de vertellers meenemen in verschillende verhalen. Verdwijn even in een moment van iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een genânt toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen.

Maartje Wortel, A.J.H. Dautzenberg en Pepijn Lanen (Faberyayo) zijn jonge schrijvers met elk een heel eigen stijl, taal en humor. Waar Dautzenberg vaak rauw, realistisch en cynisch is, vormt Lanen een mooi tegenwicht met zijn absurdistische insteek en door streetlanguage geïnspireerde neologismen. Wortel verzacht dan weer met een herkenbaar poëtisch realisme. De combinatie van deze drie zorgt voor een gevarieerde en verrassende eenheid.

COVAR is een nieuw theatergezelschap van actrice en theatermaker Els Roobroeck. Invloeden uit populaire en experimentele muziek, een voorliefde voor literatuur en een fascinatie voor de acteur als muzikant bepalen het DNA van COVAR. COVAR bouwt klankwerelden waarin de directheid van woord en de suggestieve kracht van muziek elkaar aanvullen. COVAR zoekt de empathische interactie tussen tekst en muziek, wat van PSSST een uitgesproken zintuiglijke ervaring maakt. Els Roobroeck maakte samen met Han Stubbe de voorstellingen Medea Redux (2011) en Tot de Stilte er op volgt (2013).

De units zijn gebouwd door het collectief TAAT (Theatre as Architecture Architecture as Theater) dat werkt op het snijvlak van theater, architectuur, beeldende kunst en performance.

De muziek van PSSST is verzorgd door muzikant, geluidsontwerper, muziek/lawaai maker en producer Kwinten Mordijck (o.a. Hert Herz, No Man Show, Kiss the Anus of a Black Cat en Trashcan Blues Collective) die voor diverse theater- en dansgezelschappen werkt.

Zaterdag 5 september ’15
Locatie: Uit Je Eigen Stad
Vanaf 11.00 uur doorlopend te bezoeken

Concept en regie Els Roobroeck (COVAR)
Compositie en muziek Kwinten Mordijck (NTGent)
Tekst Maartje Wortel, A.J.H. Dautzenberg, Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig)
Stemacteurs Chris Lomme, Sebas van der Donk, Peter van den Eede, Pepijn Lanen, Luca Meisters, Els Roobroeck
Vormgeving TAAT
Productie SoAP
Coproductie TAKT-Dommelhof
Met steun van Stichting Via Zuid, Dommelhof Neerpelt, Fonds Podiumkunsten

(foto: cabine in aanbouw)

Also check