fbpx

Saturday 18 April

  MOMO Festival 2020

  Cherish Menzo

  Jezebel - ism Frascati Producties

  Jezebel van Cherish Menzo is een dansvoorstelling geïnspireerd op de Video Vixens: uitdagende vrouwelijke modellen die eind jaren ‘90 verschenen in hiphop videoclips op MTV. De Vixens dansten schaars gekleed op de door mannen gedomineerde muziek. Toch was hun invloed groot: het waren vaak de Vixens die de esthetiek van de videoclips en de populariteit van de artiest bepaalden. Ze waren hyper-sensueel, volgden het stereotype van Ride or Die maar ze waren ook sterk en onafhankelijk.

  Jezebel weigert gedefinieerd te worden door anderen. Zij navigeert door het landschap van de hiphopcultuur en zoekt naar manieren om haar imago zelf op te eisen. Kan Jezebel het controversiële stereotype dat wordt geassocieerd met de zwarte hiphop-honey deconstrueren? Hoe herdefinieert deze video-girl zichzelf anno 2020?

  ‘Componist Michael Nunes maakt een schitterende soundscape, dreigend en heftig. En zo is de hele performance van Menzo: op de grens van dreiging en verleiding, van vervreemding en verleidelijkheid. Een echt statement maakt Cherish Menzo niet, en dat is goed; ze dwingt je voor alles na te denken over je eigen manier van denken in stereotypen.’ – Theaterkrant

  Cherish Menzo in een interview met Parool: “Een belangrijk voorbeeld voor mij is Lanisha Cole in de video bij Frontin’ van Pharrell Williams. Met haar kon ik me als eerste echt fysiek identificeren.” Bekijk hieronder de video.

  Language no problem

  Also check