fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2012

Campsite Mozaique

Ooit op een dak geslapen? Van een rijksmonument? In een tent? Het slaapproject van het Motel Mozaique 2012 festival speelt zich af op het dak van de Hofbogen, de plek waar we in 2007 het project Perron Mozaique deden (zie foto). Hier creëren we dit jaar Campsite Mozaique waar deelnemers aan het slaapproject de nacht in tentjes zullen doorbrengen. Deze tenten staan uiteraard volledig ingericht klaar voor de bezoekers. Tickets voor het slaapproject op vrijdag 20 of zaterdag 21 april kosten 25 euro, inclusief ontbijt, en zijn nu verkrijgbaar in de online ticketshop van Motel Mozaique.

Perron Mozaique op het dak van de Hofbogen
Het in 2007 braakliggende en als onveilig te boek staande terrein heeft mede na het bezoek van Motel Mozaïque een metamorfose ondergegaan. Met de programmering van beeldende kunst, concerten en architectuur heeft Motel Mozaïque dit onontgonnen gebied in een ander licht weten te plaatsen, waardoor dit ‘vergeten’ rijksmonument en de omliggende omgeving in Rotterdam op de kaart is gezet. Nu, vijf jaar later is een deel van de zogenaamde Hofbogen gerestaureerd en in gebruik genomen door creatieve werkplekken, shops en horeca.

Het dak van de Hofbogen, het voormalige Station Hofplein, wordt momenteel gereed gemaakt als festivalterrein. Reden voor Motel Mozaïque om, na vijf jaar, terug te keren naar deze plek en de toen ingezette weg verder te ontwikkelen. Motel Mozaïque wil de rol van aanjager uit 2007 in 2012 continueren door dit nieuwe festivalterrein als eerste in te wijden.

Naast het slaapproject organiseert Motel Mozaique (wederom) onder de noemer Perron Mozaique op het dak van de Hofbogen ook een concert van De Avonduren en theatervoorstellingen van Wunderbaum. Op dit visueel aantrekkelijke buitenpodium en in het nieuwe jazzpodium BIRD programmeert Motel Mozaïque samen met mediapartner 3voor12 circa vijftien gratis toegankelijke popconcerten. Tevens is Perron Mozaïque vertrekpunt voor de gidsentochten van het festival, fietstochten langs bouwputten in Rotterdam met partner Parfum de BoemBoem en de diverse activiteiten van IABR, ZUS en ZigZagCity.

Also check