fbpx

Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO Festival 2016

Broeder Dieleman

artist in residence

In Zeeland, onder een zilte lucht vol aalscholvers, schrijft Broeder Dieleman zijn folkliedjes – of eigenlijk zijn het meer verhalen. In zijn eigen Zeeuwse dialect bezingt hij de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon. Ingetogen en verstild zijn zijn liedjes, als een verhaal dat iemand je in vertrouwen vertelt. En ook al woon je zelf in een grote grijze stad vol razende auto’s en mensen, die verhalen klinken toch ineens vertrouwd. Dat komt wellicht door de prachtige, sobere teksten, of de onopgesmukte melodieën.

Motel Mozaïque heeft Broeder Dieleman uitgenodigd tot het maken van een speciaal project geïnspireerd op de bekende verkeersader Kleinpolderplein. Broeder Dieleman duikt diep in de geschiedenis, het heden en de toekomst van het Kleinpolderplein en de directe omgeving, en gaat dit resultaat als kunstproject presenteren tijdens het festival Motel Mozaïque op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016. Deze optredens vinden uiteraard plaats op en bij het Kleinpolderplein zelf. Zoals Broeder Dieleman het Zeeuws Vlaamse landschap en de natuur gebruikt als inspiratiebron voor zijn teksten en muziek, zo doet hij dat nu met het stedelijke landschap van Rotterdam. Op zoek naar verhalen, dialecten, de natuur van de stad, naar het KleinPOLDERplein. Lees meer

Het werk naar aanleiding van zijn verblijf is te beluisteren tijdens zijn optredens:
Zaterdag 9 april om 15:30-16:00 uur (onderdeel van de gidsentocht naar Kleinpolderplein en tevens op eigen gelegenheid bij te wonen)
Vrijdag 9 april 15:30 uur en zaterdag 9 april  van 11:30 en 15:30 (onderdeel van Parfum de Boem Boem)

Also check