fbpx

Saturday 3 September

MOMO Fabrique 2022

Broeder Dieleman

GrensGeluid i.s.m. Wannes Cappelle

In Zeeland, onder een zilte lucht vol aalscholvers, schrijft broeder Dieleman zijn folkliedjes – of eigenlijk zijn het meer verhalen. In zijn eigen Zeeuwse dialect bezingt hij de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon. Ingetogen en verstild zijn zijn liedjes, als een verhaal dat iemand je in vertrouwen vertelt. En ook al woon je zelf in een grote grijze stad vol razende auto’s en mensen, die verhalen klinken toch ineens vertrouwd. Dat komt wellicht door de prachtige, sobere teksten, of de onopgesmukte melodieën.

GrensGeluid

Voor Motel Mozaique Festival 2017 slaan broeder Dieleman en Wannes Cappelle (frontman van Het Zesde Metaal) de handen ineen voor het grensoverschrijdende project GrensGeluid. Het project daagt de muzikanten uit om twee maanden lang intensief samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk.

Vaste gast

Broeder Dieleman is de afgelopen jaren uitgegroeid tot vaste motelgast. Na zijn optreden op Motel Mozaique Festival 2013 is dit alweer het derde speciale project dat we samen doen. In 2014 gaf hij een exclusieve show met Bonnie ‘Prince’ Billy in de Noorse Kerk in Rotterdam als onderdeel van de Royal Dutch Tour (waarna ze ook onderstaande nummers van elkaar coverden en uitbrachten). Vorig jaar tijdens het festival was Dieleman artist in residence en deed toen een landschapsproject over het Kleinpolderplein. En nu dus GrensGeluid, duumpjes ommóhe!

Also check