fbpx

Friday 14 April

MOMO Festival 2011

Blues Brother Castro (nl)

Wat een uitnodiging voor een muziekfestival in Rusland wel niet kan doen. De band Blues Brother Castro dook na 3 jaar pauze de oefenruimte in, en kwam er met een lading nieuwe nummers weer uit. Producer Jan Schenk werd aangetrokken en voilá, daar was een nieuwe plaat: ‘Out On The Beach’ (1 april uit op Excelsior Recordings).

Na het verschijnen van hun debuutalbum ‘Money Maker Me’ (2004) en het noise-pop plaat ‘Fun’ (2006), was BBC lange tijd een van de smaakmakers van de Nederlandse muziekscène. Het viertal stond bekend om zijn puntige popnummers met opzwepende ritmes. De band toerde zich zowel in binnen- als buitenland een slag in de rondte met energieke live optredens waaronder op vermaarde showcasefestivals als SXSW, CMJ en de Popkomm.

Tot een pauze werd ingelast. Een pauze overigens waarin zanger/gitarist Leon Caren niet stil zat. Zo richtte hij het toonaangevende muziekplatform Subbacultcha! op en speelde hij in de bands The Moi Non Plus en Scram C Baby. De welverdiende rustpauze blijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben.

Op de nieuwe plaat grijpt BBC terug naar het geluid van debuutplaat Money Maker Me. Aan de basis staan catchy popnummers, gebracht met een compromisloze en vuige rock & roll-attitude. Ook kent de plaat een aantal donkere, bezwerende nummers en meedogenloze, puntige noise-rock songs.

Out On The Beach staat symbool voor thema’s als levenslust, vergankelijkheid, liefde en de dood. “Ik heb ooit Gerard Reve horen zeggen dat een boek dat niet gaat over die specifieke thema’s, het lezen niet waard is. Ik denk dat deze uitspraak ook opgaat voor popmuziek. Als je niet zingt over de wezenlijke dingen in het leven, dan kun je net zo goed je mond houden.” aldus Caren.

Also check