fbpx

MOMO Fabrique 2022

Bioscopenroute!

Bioscoop Route Rotterdam is een wandelroute langs tien historische bioscopen van Rotterdam.
Thalia, Corso en Luxor. Nu clubs en een theater, ooit florerende bioscopen, maar bovenal panden met een bijzondere geschiedenis. Deze drie zijn slechts een fractie van het aantal bioscopen dat Rotterdam ooit had.
Lutusca, Lumière, Thalia, Corso, Luxor, Cineac NRC, Cineac AD, Cinerama, Centraal en Arena. Door het bombardement op 14 mei 1940 werden tegelijk met het stadshart ook bijna al deze filmtheaters verwoest. Het duurde tot lang na de oorlog tot de exploitanten weer een nieuw pand konden opbouwen. Niet lang daarna moesten de meeste filmtheaters alweer de concurrentiestrijd aangaan met televisie en de grote bioscoopcomplexen.
De route voert langs deze bioscopen of wat daar van over is en vertelt aan de hand van de panden een specifiek stuk Rotterdamse geschiedenis. Persoonlijke verhalen van exploitanten komen voorbij, net als de opkomst en ondergang van de Rotterdamse bioscopen, het bioscoopbezoek onder invloed van de bezetter, de moderne panden met de modernste snufjes van de wederopbouw.

Waar: Verzamelen Plaza Mozaique
Wanneer: Vrijdag 16:30
Hoe: Lopend
Gids: Angelika
Aantal: max 15

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl.
Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen. Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Inschrijven kan tot donderdag 4 april 23:59, daarna kun je je tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie nog aanmelden.
Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check