fbpx

BinnensteBuiten: Kyteman

BinnensteBuiten is een interviewserie waarin het publiek de mens achter de muziek leert kennen. In een relaxte setting wordt de artiest geïnterviewd over zijn dromen, inspiraties en muzikale achtergrond. De volgende gast is een vaste gast van Motel Mozaique: Colin Benders ofwel Kyteman. Colin wordt op zaterdag 5 september BinnensteBuiten gekeerd in De Fruitvis, als onderdeel van Fabrique Mozaique (i.s.m. Eventyr). Middels een live-interview leren we Colin Benders nog beter kennen en horen we vooral waar hij momenteel mee bezig (of eigenlijk verslingerd aan) is: experimentele elektronische muziek. Ook krijgen we een voorproefje van zijn nieuwe muziek!

Kyteman
Na het enorme succes dat Kyteman in 2009 boekte met het debuutalbum ‘The Hermit Sessions’, besloot hij zijn HipHop Orkest op te heffen. Maar niet voor lang; in maart 2011 bracht hij de leden van het orkest opnieuw bij elkaar en legde het fundament voor een nieuw album met een nieuw repertoire. Het resultaat is ‘The Kyteman Orchestra’: samenspel, energie, dynamiek en ontroering in een nieuwe muzikale dimensie.

Waar hiphop en jazz bij de eerste plaat een centrale plek innamen is op het tweede album veel meer aandacht voor klassieke composities. In de vertrouwde samenstelling met een grote hoeveelheid instrumenten, verschillende vocalisten en zelfs een koor, werd een cinematische sound geproduceerd. Ook deze vernieuwde formule van Kyteman sloeg in als een bom: het album bezette een aantal weken de nummer één-positie in de albumlijst, optredens raakten binnen de kortste keren uitverkocht en diverse festivals worden plat gespeeld.

En wat doe je dan, als je een jaar getourd hebt met een gezelschap van ruim 25 muzikanten, langs grote en kleine concertzalen, langs festivals in binnen- en buitenland? Juist, dan maak je nieuwe plannen. Plannen die nog niet eerder uitgevoerd zijn door collega muzikanten en die een geheel nieuwe uitdaging vormen. The Kyteman Orchestra tourde vervolgens zeer succesvol met de ultieme liveuitdaging: een complete show met alleen maar jams; geen track is ingestudeerd, geen show is hetzelfde als een ander. Ieder concert werd opgenomen en de beste stukken zijn nu samengevoegd op het livealbum ‘The Jam Sessions’.

Kyteman is in Rotterdam een graag geziene gast. Motel Mozaique en Parfum de BoemBoem deden al diverse speciale projecten met Kyteman, waaronder de eenmalige uitvoering van een door Colin Benders geschreven muziekstuk op een bouwput, een sneak preview van ‘The Kyteman Orchestra’ op de 22e etage van een in aanbouw zijnde woontoren, en natuurlijk concerten van The Kyteman Orchestra in de Doelen, Kytecrash en The Jam Sessions in de Rotterdamse Schouwburg, stuk voor stuk uitverkocht en van hoge kwaliteit.

KOOP TICKETS

Eventyr & Fabrique Mozaique presenteren:
BinnensteBuiten met Kyteman

Zaterdag 5 september ’15
van 17.00 tot 18.30 uur

Locatie: De Fruitvis
Marconistraat 43, Rotterdam

Tickets a €10,- (inc. servicekosten) zijn hier verkrijgbaar.

Also check