fbpx

Binkbeats & Gil the Grid

Improvisation of music & performance

[:nl]

Vanuit Kytopia werd Binkbeats wereldwijd bekend door zijn Boiler Room-videoserie Beats Unraveled. Daar maakte hij vrij geniale covers van o.a. Aphex Twin, J Dilla en Flying Lotus. Nu verbaast hij vriend en vijand met zijn eigen werk en liveshows, waarvoor hij een enorme collectie instrumenten de bühne op klimt.

Van een mini-harp, vuurwerkspeelgoed, een plastic beker tot een prijstag-pistool. Je kunt het zo gek niet bedenken, of Binkbeats maakt er muziek mee. En hoe! Het is fascinerend om hem aan het werk te zien, en dat maakt zijn Instagram dan ook retepopulair onder muziekfreaks. Laat staan wanneer je er live bij bent.

Improvisatie

Op MOMO Festival 2019 zie je weer een andere Binkbeats dan die je vorig jaar wellicht op het festival zag. Nu gaat Binkbeats live improviseren en doet hij samen met danser Gil the Grid. Mis deze unieke show niet! Binkbeats doet trouwens binnenkort ook een ‘gewone’ show in Rotterdam, op zondag 7 april in Rotown.

Gil the Grid

Gil the Grid weet als weinig anderen wat de kracht van dans is. Kort nadat de Rotterdamse ‘bewegingskunstenaar’ op zijn 21e wereldkampioen experimentele dans werd, kreeg hij een psychose. Dans hielp hem om te helen en deze donkere periode in zijn leven achter zich te laten. Vanuit het idee dat beweging naar zelfverbetering leidt en trauma’s helpt te verwerken, richtte Gil vervolgens het dansgezelschap Amenti Collective op. Zelf is hij er in elk geval helemaal bovenop gekomen: hij haalde de finale van Holland’s Got Talent 2017 en tourt de wereld rond als vaste danser van Sevdaliza.

https://www.youtube.com/watch?v=jF0aVwJlS4E[:]

Also check