fbpx

Saturday 2 September

22:30 - 00:00, Theater Rotterdam - Grote Zaal

MOMO Festival 2023

Big Thief

Big Thief staat aan het begin van een climax, voor de indie folk pop fans een feest van herkenning en voor andere Motel Mozaique bezoekers een hidden gem. Met Motel Mozaique zijn we altijd op zoek naar deze gems, en vaak hebben we met ons festival een springplank geboden voor artiesten die op het punt staan groot door te breken. Na twee releases in 2019 en meerdere solo projecten in 2020 zijn ze terug met een ambitieuze nieuwe LP in 2022: Dragon New Warm Mountain I Believe in You. 

Singer-songwriter Adrianne Lenker weet zich steeds weer te inspireren tot hartverwarmende teksten en eigenzinnige melodieën. Met elke plaat die Big Thief uitbrengt zien we nieuwe dimensies van de warme sound binnen het indie genre. Lenker en band geven met hun unieke sound steeds weer een emotionele en intieme performance, met invloeden vanuit psychedelische rock en Britse indierock subgenres als shoegaze.

Met de warme, toegankelijke en tegelijkertijd eigenzinnige indie-sound van Big Thief zetten we de rode draad van onze eerdere festival edities door. We hadden ons geen betere soundtrack kunnen voorstellen voor deze ontmoeting en viering van diversiteit in muziekliefhebbers, met onze eerste aankondiging. Wij kunnen niet wachten!

Also check