fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April

MOMO Festival 2013

Bier & Brood (NL) – Clash of the titans

Natuur versus Cultuur
Clash of the titans

Als je tijdens Motel Mozaique naar de festivallocaties BIRD of Mini-Mall in de Hofbogen gaat, sta dan zeker even stil bij de Eindwand waar kunstenaarscollectief Bier & Brood hard heeft gewerkt aan een muurschildering van 35 x 8 meter.

Waar ooit het Station Hofplein zich bevond – aan het beginpunt van de ‘boogjes’ – is nu een grote muur waar de littekens van het oude stationsgebouw zichtbaar zijn. Ook wel de ‘Eindwand’ genoemd. Deze ruwe wand vormt een opvallend vlak dat bijzonder goed zichtbaar is vanuit de voorbijrazende treinen maar ook vanaf het Weena. Deze gigantische muur had nooit een duidelijke functie, maar vanaf heden gaat Galerie OPPERCLAES hier verandering in brengen met het project Extra Large. In 2013 wordt de gigantische muur door vier verschillende partijen onder handen genomen.

“De groten der aarde gaan een vernietigende strijd aan. De stad rukt op en walst de natuur plat. Aan de andere kant worden steden geteisterd door stormen en overstromingen. Deze ‘clash of the titans’ zal te zien zijn op de Eindwand van de Mini-mall. De schildering zal net zo zwart wit zijn als de genoemde tegenstellingen.”

Also check