fbpx

MOMO Festival

Ben jij eigenlijk wel OK?

Leven in een stad als Rotterdam is in vele opzichten errug oké. Je kunt je vrij bewegen en lekker anoniem je eigen gang gaan. Niemand die op je let! Maar misschien ben je wel eens in een situatie beland waarin je eigenlijk wel wat hulp had kunnen gebruiken. Je valt iets te hard van je fiets, je tas wordt gejat of je komt iemand tegen die helemaal niet OK is! Komt er dan vanzelf hulp of moet je daarom vragen? En durf je andersom zelf wel hulp te geven?

In deze gidsentocht staat een Rotterdamse uitvinding centraal: het OK-punt. Je herkent ze aan het blauwe OK-bordje aan de gevel. Een kapsalon, café, wijkcentrum, restaurant of kinderdagverblijf: elke openbare instelling kan een OK-punt zijn. Als de zachte stad je haar harde kant toont, kun je daar terecht. Betrokken mensen vangen je op.

OK-punten zijn een mooie aanzet om een zachte stad te maken. Maar het kan natuurlijk nog beter! Waarom van de straat af als ook op de straat hordes helpende handen en steunende schouders rondlopen. De OK-punten kennen sluitingstijden, maar met z’n allen vormen we 24 uur per dag een zachte stad. Voel jij je aangesproken? Volg dan de officiële OK-training van Stichting Meld Geweld en wordt zelf een wandelend OK-punt!

Gids: Cristel
Dag: zaterdag 10 april
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur
Verzamelplek: Gidsenbalie Schouwburgplein
Aantal personen: 12

Schrijf je nu in voor deze gidsentocht! Stuur voor vrijdag 9 april 13:00 uur je volledige naam door naar gidsentocht@motelmozaique.nl met de naam van de tocht in het onderwerp.

Het kan zijn dat wanneer je je laat inschrijft (na donderdag) je geen bevestiging meer krijgt, maar toch bent ingeschreven voor de tocht. Als een tocht vol zit laten we dit meteen weten via de site. Wanneer een tocht nog niet vol zit kun je je ook nog tijdens het weekend zelf inschrijven bij de gidsenbalie. Er vallen ook altijd mensen af, dus wil je heel graag met een tocht mee, kom gewoon even kijken bij de gidsenbalie!

Also check