fbpx

Friday 22 April

MOMO Festival 2021

Bear Valour

23 april 2021

Vlijmscherpe harmonieën en vierstemmige samenzang. Bear Valour dompelt de luisteraar onder in warmte en verlangen met scherpe randen.

Met een groeispurt op de planken van Songbird, Oerol, Eurosonic Noorderslag, Stille Nacht en La Truite Magique, is Bear Valour de grenzen op gaan zoeken. Een aantal onvergetelijke tours langs de meest ongebruikelijke podia en kastelen in België, Frankrijk en Duitsland bleek het resultaat. De reis van Bear Valour vond een nieuw hoogtepunt in 2019, toen de band de transitie van frontman Eli aankondigde tijdens twee theatershows op MOMO Festival.

Die transitie luidde voor de hele band een nieuw hoofdstuk in, want Eli’s veranderende stemgeluid betekende ook een ommezwaai voor de sound van Bear Valour. “Ik merk dat het ook invloed heeft op de liedjes die ik schrijf, op de sfeer ervan”, zei hij eind 2019 in een interview met Algemeen Dagblad. “Ze zijn minder zweverig en meer duister. Meer rechttoe rechtaan, maar misschien is dat gewoon de staat waar ik nu in verkeer.”

Met de release van EP “Dover” in het vooruitzicht, keert Bear Valour twee jaar later terug bij Motel Mozaïque (voor het nieuwe online programma MOMO Create & Perform) in een nieuwe huid. In het prille proces van aanpassen aan een nieuw stemgeluid, vindt de band kracht in een nieuwe sound die wellicht even onbevreesd beloofd te worden als de reis die Eli heeft afgelegd. 

Wanneer kan ik dit zien?
Vrijdag 23 april tussen 19:00 en 22:00.

Dit programma is onderdeel van online festival MOMO Create & Perform dat wordt uitgezonden op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00. Wil je erbij zijn? Je hebt keuze uit een passe-partout voor 23 & 24 april of een dagticket voor 23 of 24 april. Meer info & tickets

Also check